fbpx

Invităm și bloggerii din alte orașe la evenimente?

Să spunem că ești un PR-ist și ai de organizat un eveniment pentru lansarea unui gadget, serviciu, produs ș.a.m.d. Normal, lansarea e la București, miezul acțiunii, locul unde se dă ora exactă pe .ro. Ai planificat atent detaliile, ai stabilit cum va decurge evenimentul și acum te apuci de chemat presa și bloggerii.

Nu înțeleg la ce se gândesc unii PR-iști când trimit emailul cu invitațiile la toată lista de bloggeri pe care o au, la grămadă. Nu mai zic nimic de emailuri personalizate (da, e prea mult de muncă), dar totuși, câți bloggeri care stau în Brasov, Cluj, Timișoara, Arad, Iași, Bacău sau Craiova vor veni până la București, special pentru evenimentul tău?

Posibile variante pentru ce trece prin capul unui PR-ist când apasă pe SEND, trimițând același email tuturor:

 • Ia să trimit emailul la toții bloggerii, poate o veni și vreunul din alt oraș.
 • Dă-i naibii de bloggeri, doar nu o să scriu emailuri personalizate pentru fiecare.
 • Sunt bloggeri, și așa freacă menta tot timpul, de ce nu ar veni 6 ore cu trenul pentru evenimentul nostru? Plus că avem și bufet suedez și le dăm și pixuri moca la final.
 • Gadgetul nostru e cel mai tare, sigur vor dori să îl testeze.
 • Nu mai știu de unde era și bloggerul ăsta. Whatever, îi trimit invitația, doar nu o să mă înjure pe blog, nu?

Alte idei?

Recomandă

6 Comentarii

 1. Aici nu prea sunt de acord. Poate unii chiar au drum prin Bucuresti atunci (asa putini) sau poate se gandesc ca vor scrie pe blog (simtindu-se bagati in seama) ca nu ajung si sa mearga altii. Daca nu il inviti pe unu care e in Bucuresti sau care chiar ar fi vrut sa fie la eveniment ala face scandal si pune bot.

  De curiozitate, la ziaristi se trimit emailuri personalizate?

  • Hmm, daca tu primești o invitație la un eveniment și nu poți ajunge scrii că ai fost invitat? Interesant. Cum poți scrie pe blog ca să meargă și alții, când sunt evenimente pe bază de invitație?

   Da, trimiți emailuri personalizate dacă vrei ca lumea să îți răspundă/să scrie/să vină.

 2. Te-a deranjat că ești băgat în seamă. Dacă nu erai, care ar fi fost titlul articolului?
  “De lansările gadgeturilor G-Drake beneficiază doar o categorie de blogări” sau “Nu toți blogării au primit invitații la …” sau “Pe sprânceană. Doar unii blogări au fost selectați la…” Sau.

  p.s.
  Io aș invita decât, câțiva blogări, din Bucale, dacă aș fi piarist la vro firmă d-astea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *