fbpx

LG Velvet 5G – fashion smartphone, cu arome premium

De vreo 3 săptămâni am în teste un Lg Velvet, smartphone fain lansat de LG, e primul după ce au făcut un pic de curățenie prin bucătăria internă legată de denumiri și specificații. Teoretic e un fashion smartphone cu dotări aproape de top, practic e e mai complicat, vreau să îi laud pe cei de la LG pentru că au ieșit din cursa specificațiilor, dar nici nu pot să zic că e cel mai tare telefon de pe piață, pentru că nu e chiar acolo, abordarea LG e diferită.

LG Velvet a ajuns la mine prin Orange Smartphone Tester,  costă în jur de 2600 lei la abonament sau 3200 lei la liber, la Orange. Plusuri și minusuri găsiți mai jos, eu cred că se va vinde bine, în primul rând datorită designului.

Faza e în felul următor, cred că cei de la LG și-au dat seama că oamenii s-au săturat să alerge după specificații, e tot mai greu să depășești concurența, și încearcă să meargă în altă direcție.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Marius Sescu (@mariussescu) pe

Am scris deja primele impresii despre telefon, plus un articol dedicat camerelor foto.

LG Velvet – primele impresii

LG Velvet – cum e camera foto

Ce mă atrage la el:

 • E cel mai sexy telefon lansat de LG în ultimii ani, cu design modern, colțuri rotunjite, camerele de pe spate sunt aranjate perfect.
 • E cel mai subțire telefon care vine cu 5G, din ce știu eu. De asta nu au mers pe cel mai bun procesor existent și au ales Snapdragon 765G în loc de 865, practic au preferat un echilibru între specificațiile de top, design și durată de viață a bateriei, dar am rulat cele mai tari jocuri fără probleme.
 • Bateria de 4300 mAh ține peste o zi utilizat intens, pentru că ecranul și procesorul nu consumă la fel de mult ca în cazul altor smartphone-uri.
 • E făcut în Corea de Sud, dacă nu vreți telefon made în China s-ar putea să conteze și asta.
 • Waterproof plus încărcare wireless și suport pentru carduri de memorie.
 • V-am zis că are și mufă jack, o raritate în ziua de azi, pe care LG se pare că vrea să o păstreze?

Unde era loc de îmbunătățiri:

 • Prețul nu e chiar mic, dacă LG Velvet costa până în 2500 lei la liber cred se vindea ca pâinea caldă;
 • Ecranul de 6.8 inchi face ca telefonul să fie destul de lung, dacă nu aveți mâinile mari s-ar putea să vi se pară un pic incomod.
 • Sistemul de camere foto nu e cel mai tare de pe piață, pe timp de zi nu am ce să le reproșez, face poze până la 48 MP, dar noaptea se poate mult mai bine, chiar și cu telefoane lansate anul trecut.
 • Dacă îl folosiți pentru jocuri intense timp îndelungat, peste 2 ore, vedeți că începe să se încingă, din cauza compromisurilor legate de procesor.
 • Ecranul vine cu rezoluția de 2460 x 1080 pixeli la 60Hz. E mai mult decât ok, dar nu îl pot compara cu modelele de top, la 90 sau 120Hz.

Câteva fotografii panoramice făcute cu LG Velvet pe Insula de Agrement din Bacău ieri, chiar au ieșit fain.

Dacă căutați altă variantă de telefon în același buget, ar mai fi OnePlus 8, care are ecran la 90 Hz și e un pic mai bun ca performanțe, în aceiași bani. Totuși, One Plus nu e rezistent la apă și praf, nu are suport de card și nici încărcare wireless.

Samsung Galaxy S10 Plus (2300 lei la liber, 3900 lei la abonament) e un alt telefon ce stă mai bine în testele comparative, dacă nu vă deranjează faptul că are deja un an vechime și nu vine cu 5G.

Faza e în felul următor, eu am comparat specificații, opțiuni și bife, dar la final totul depinde de client, ce vrea de la telefon, pentru că multe dintre cele de mai sus nu sunt vizibile decât dacă lucrezi în domeniu sau cunoști foarte bine smartphone-urile.

În rest, LG Velvet e un telefon cu design premium, specificații bune, ce va prinde bine la publicul interesat în primul rând de aspectul telefonului și mai puțin de specificații.

Voi ce smartphone aveți pe listă, pentru următorul upgrade?

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *