Mai folosește cineva Flickr?

Flickr a fost pe val pentru mai mulți ani. Când vorbeai de comunități foto pe internet, Flickr apărea inevitabil în discuții. După ce Yahoo l-a cumpărat în 2005 și a încercat să îl integreze în cadrul rețelei sale lucrurile au început să se strice prin 2008, comunitatea de fotografi entuziasmați a început să plece și site-ul a încetat să mai fie atractiv, poate și pentru că erai limitat la maxim 200 de fotografii pe conturile gratuite, spre deosebire de alte servicii ce ofereau 1 Gb spațiu, ca Photobucket sau Picasa.

Totuși, utilizatorii înrăiți nu au plecat datorită limitărilor de spațiu, ci pentru că Yahoo a încercat să își impună stilul propriu în gestionarea site-ului, afectând comunitatea de utilizatori.

Între timp Facebook a devenit rețeaua preferată de utilizatori obișnuiți pentru sharingul de poze, Instagram e pe val când vine vorba de fotografiile făcute cu mobilul, iar fotografii profesioniști folosesc alte rețele pentru portofoliu, ca 500PX.

Acum Yahoo și-a dat seama că a dat-o în bară grav și încearcă să atragă oamenii pasionați de fotografie pe Flickr cu un nou design, in stilul Pinterest, o nouă aplicație pentru Android, plus o ofertă tentantă: 1 Tb de spațiu gratuit pentru găzduirea fotografiilor și a clipurilor video(adică 1024 de Gb), cu mențiunea că ești limitat la upload, maxim 200 MB pe poză și 3 minute pentru video, iar dimensiunea fișierelor video poate fi de maxim 1 GB.

Welcome to Flickr

Noua ofertă sună bine, sunt de acord, doar că ei ignoră adevărata problemă: comunitatea s-a destrămat, iar lumea face sharing de fotografii pe alte rețele sociale acum. Utilizatorii nu vor (re)veni pe Flickr doar pentru că au spațiu nelimitat pentru fotografii.

Voi mai folosiți Flickr?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

12
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
denisalala
Member

True. Nu am mai intrat pe Flickr de cand am contopit doua conturi si s-au gandit ei sa imi taie accesul la tot ce aveam pe Flickr. Am ales Ipernity pentru o vreme, apoi Facebook. Si Picasa, care a rulat fin pana cand l-a stricat Google si l-a facut una cu G+.

Ana
Vizitator
Ana

Buna.ai reușit cumva să îți recapeți contul vechi de pe Flickr?am avut primul cont acum ceva timp și aveam ceva poze iar acum am instalat din nou aplicația și nu îmi apar pozele vechi.stii cumva cum pot recupera contul vechi?

Liviu R.
Vizitator

Gasesc niste imagini super faine pe acolo, dar din pacate cam atat, adica nu reusesc sa-l trec in agenda zilnica, nici macar saptamanala, si sa frecventez reteaua cum poate ar trebui! 🙂

Ergo
Vizitator
Ergo

true story, cred ca o sa-mi fac un cont nou in caz ca au mai imbunatatit “in bine” interfata

Yamasha
Vizitator

nu stiu daca am vazut cum arata flickr, asa ca nu cred ca am folosit vreodata!!!

bbcversus
Vizitator

Oferta imi place, si o sa incep sa folosesc Flickr pentru a-mi depozita toate fotografiile facute. Pana acum am folosit Dropbox cu functia automata de pe mobil sa incarce pozele, dar 1Tb suna foarte tentant pentru a-mi depozita toate pozele.

dojo
Vizitator

Eu nu am incredere in niciun asemenea serviciu. Prefer sa am un site dedicat pozelor pe care le fac in calatorii, asa mi-e usor sa dau link celor interesati. Sa nu zic ca mai pun o reclama ceva si imi iau o inghetata din banii respectivi.

Mirela
Vizitator

In Romania nu este mediatizat, asta este principala lor problema.

trackback

[…] cu cine se pozează, ce preferințe au, din astea. Promit să nu afișeze reclame lângă poze, ca Flickr, dar sincer eu am ceva rețineri legate de intimitate, pentru că toate pozele pe care le urcăm […]