Mai ieșim și noi din clișee?

Scriem același LA MULTI ANI! sec pe Facebook de ziua cuiva, deși vedem că mai sunt zeci de urări similare postate, în loc să trimitem un simplu sms, dar personalizat cu cuvintele noastre.
Căutam pe net mesaje si urari de Crăciun/Revelion pentru a ne uimi rudele, fără să ne dăm seama că de fapt noi suntem ăia penibili, pe care nu îi duce capul să încropească o urare din inimă.
Ne implicăm în tot felul de acțiuni umanitare în Decembrie, chiar dacă în restul anului nu dăm nici un colț de pâine la un boschetar. Doar în Decembrie e timpul să fim mai buni, nu?
fotografii cu HTC 8X (4)

Stăm la cozi infernale prin hypermarketuri pentru a băga în noi ca sparți la masa de Crăciun, chiar dacă după aia ne plângem de dureri de stomac și multe kilograme acumulate.

Plătim sume de 4 ori mai mari decât cele obișnuite doar pentru a fi de Revelion la munte, când după 5 ianuarie prețurile revin la normal. Știu, doar o dată e Revelionul.

Nu mergem să votăm pe principiul Tot ăia care nu trebuie vor ieși, lasă să meargă bătrâni, dar după aia ne plângem 4 ani că suntem conduși de niște idioți.

Așteptăm să vină alții să ne curețe zăpada din fața blocului, în timp ce noi stăm la căldurică. Nu am pune mâna pe lopată pentru 15 minute.

Facem liste la sfârșit de an cu marile realizări pe care le-am acumulat, chiar dacă nu am făcut mare brânză. Iar pentru anul următor ne propunem să fim mai buni, mai activi, să facem mai mult sport, să petrecem mai mult timp cu cei dragi, deși știm că nu vom schimba nimic.

Cred că mai sunt, astea mi-au venit acum în minte. Voi ce clișee ați mai observat?

Recomandă prietenilor!6
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
ioan t.
Vizitator

antepenultimul nu e cliseu. e pura realitate.

Ionuț Stroe
Vizitator

Zăpada mi-o dau singur, dar să dea dracu’ să văd pe vreunul că parchează în locul meu (din cei care stau pe lângă mine și cărora le cunosc mașinile). În rest, totul este perfect adevărat. Iar eu nu suport urările de pe Facebook, mai ales că cei pe care îi am în listă îi cunosc personal și au și numărul meu de telefon. Singura dată când am răspuns urărilor de pe Facebook a fost în primul an când m-am înscris. După ce am văzut că asta devine un obicei am renunțat.. Încă nu m-am enervat destul încât să anunț că… Citește tot »

Ionuț Stroe
Vizitator

Aaa și mai sunt ăia care-și dau zăpada numai de pe parbriz și geamurile laterale din față.. Nu-i suport, afară nu mai ninge (sau plouă) în schimb eu merg cu ștergătoarele pornite că nesimțitul din fața mea are zăpadă de 30 cm pe plafon..

Claudia
Vizitator
Claudia

Am observat ca majoritatea cliseelor din articolul acesta sunt specifice Craciunului si iernii in general. Eu am gasit catvea clisee care definesc mentalitatea romanilor in viata de zi cu zi: dam de mancare cainilor din fata blocului dupa care ne plangem cand suntem atacati sau muscati de acestia. Cersim, atat in tara cat si in afara ei, dar nu am pune mana sa muncim cinstit, pentru ca e greu, si sa intinzi mana e mai usor decat sa-ti castigi painea facand ceva util.

Ionuț Stroe
Vizitator

…și suntem împotriva eutanasiei câinilor fără stăpân. Eu unul nu suport maidanezul în jurul meu. După mine, este mult mai periculos decât animalul sălbatic. Măcar de ăla te apropii cu oarecare atenție și știi că poate deveni agresiv. La câine lași garda jos mult mai repede..