fbpx

Mandru ca sunt roman

Acesta e un mesaj pe care ar trebui sa il transmita cat mai multi bloggeri, deoarece am impresia ca reactia romaneasca la ce se intampla in Italia nu e deloc buna, politicieni nu fac decat sa le cante in struna italienilor!
Italieni trebuie sa inteleaga ca rromi si romani sunt 2 natii complet diferite, si nu trebuie judecate la pachet.
Si daca ei nu inteleg limba noastra, foarte multi romani o stiu pe a lor (inclusiv eu), asa ca:

fiero-di-essere-romeno
Via

Recomandă

12 Comentarii

  1. Acest articol vine ca raspuns la atitudinea autoritatilor romane fata de probleme aparute in ultima vreme in italia , dar si in alte parti. Sfat practic fratilor : NU VA LASATI CALCATI IN PICIOARE![IMG ]Viasi sursa.

  2. atat timp cat etnicul tigan are pasaport/buletin de romania, problema e a statului roman si implicit a noastra, deci campania noii drepte nu face decat sa discrimineze si-atat.

  3. , Sorin Tudor, EURO 26, Bogdan Gavrila, Cristian Greger, imagine romania, worktravel, Theodor Asiei, dorinspoaller, asls, tykryt, Gabi Boaca, Marius, dumis, Ionut Bratu, Aurelian Chiriac, Alexatrance,Marius Sescu, Allicia, Netics, KillerINC , Dan

  4. 💡 Marsica, vezi ca, daca ti se pare ca cioara de pe gard miroase a gainat, poate ca vine totu de la tine, care nu te speli (vezi romanii si tiganii). Eu am vazut in Germania romani sa dai si sa fugi, asa ca nu imi povesti tu mie ca suntem toti de talia lui Henri Coanda, Ghe. Marinescu bla bla Hahahaha! Oricum, treaba e groasa, iar faptul ca un italian m-ar injura poate pe strada din cauza unor javre de romani care au furat si dat in cap acolo mi se pare de-a dreptul stupid. Imi pun atunci intrebarea- oare chiar iese fum fara foc? Oare singura lor preocupare e sa se ia de romani? Atunci, de ce nu se iau si de bulgari, rusi, turci, arabi, sarbi? Ia raspunde si la asta, daca esti tare 😆

  5. Iti zic de ce. Pentru ca romanii sunt prima comunitate de emigranti in Italia, ca numar, si e trendy sa te iei de romani (pardon, de tigani).
    Si faza cu injuratul pe strada e reala, am cunostinte acolo care, imediat dupa evenimente, se temeau pe strada sa mearga si sa vorbeasca in romana. Si nu locuiau neaparat la periferie.
    Nu am zis ca toti romani sunt buni, in nici un caz. Problema e ca in Italia, confuzia intre romani si tigani e prea mare, asta si datorita ignorantei italienilor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *