Mitul tabletelor ieftine și bune

Să lămurim de la început un lucru, nu există o tabletă și ieftină, și bună. Există tablete la preț de laptop, de la care ai pretenția să se miște la fel de rapid ca un laptop, atunci când pui mâna pe ecran să reacționeze instant, să nu ai timpi morți și să nu apeși de trei ori pentru a deschide o aplicație.

Există și tablete ieftine, nu la fel de bune, dar cu care îți poți face treaba. Totul depinde de cât de pretențios ești. Ca idee, că tot se spune despre majoritatea tabletelor românești că sunt chinezării, fie că vorbim de Evolio, AllView sau E-Boda, în fond și iPad-urile sau tabletele Nexus de la Google tot în Asia sunt făcute. Diferența e făcută de calitatea și performanța componentelor folosite, finisare, atenție la detalii, integrarea între hardware și software și nu în ultimul rând, marketing. În plus, majoritatea tabletelor românești au în spate aceleași piese, diferența e în aspectul exterior, personalizarea sistemului de operare și logo-ul aplicat.

M-am jucat cu iPad-uri, Lenovo, Asus, HP, tablete Samsung, dar și Allview sau Evolio. Diferența între ele e clară, dar dacă vrei doar o jucărie de pe care să trimiți un email, să citești o carte, să te dai pe net sau să te uiți la fotografii nu merită să plătești peste 2000 de lei pentru ea. Dacă chiar vei folosi tableta ca un înlocuitor pentru laptop atunci da, e ok să investești mai mulți bani.

În rest încetați să aveți pretenția de a plăti un sfert din prețul normal al unei tablete și să primiți fix aceleași beneficii. Nu se poate. Ori mai tăiați din pretenții ori mai creșteți bugetul alocat.

P.S: cumpărați totuși o tabletă care are cel puțin 1 GB memorie RAM, adică memoria de lucru. Îmi veți mulțumi mai târziu. Și vedeți că Samsung Tab 3 Lite e la un preț ok.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

11
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
JMarius
Vizitator

Deloc surprinzator, sunt de acord cu ceea ce ai scris aici. Si asta pentru ca am achizitionat 2 tipuri diferite de tablete in ultima perioada. iPad 3-ul e pana la urma ceea ce am nevoie pentru 1900 de lei – internet oriunde, mobilitate, un sistem de operare rapid, aplicatii si functii mult mai rapide decat pe un android. Pana si camera foto e suficient de buna pentru poze de ocazie. Ieri am luat si Evotab Fun, care isi merita cei 629 de lei pentru lucrurile cu care vin. Le-am luat pentru cineva la firma, ei avand in general nevoie pentru… Citește tot »

agent oo4
Vizitator
agent oo4

salut vrau sa ii iau ficei mele o tableta care sa se poate joace pe ea sa intre pe internet ,pe mail si sa poata sa vada clipuri va rog sa imi raspundeti

fără cuvinte cheie
Vizitator
fără cuvinte cheie

Am intalnit mai de mult un text care se potriveste de minune cu acerst articol:
Masinile ieftine si bune nu sunt rapide.
Masinile ieftine si rapide nu sunt bune.
Masinile bune si rapide nu sunt ieftine.
Ca sa adaptam, inlocuim “masinile” cu “tabletele” si obtinem esenta acestui articol 🙂

Isabela
Vizitator

N-am stiut ca n-am voie sa folosesc cuvinte cheie, ca nu mai comentam deloc…

Pîrvu Marian
Vizitator

Salutare tuturor!! am o intrebare, se merita sa dau banii pe o tableta infotouch itab 971? doar pentru internet, muzica, mail si cat atat. Ms

Alex Cristea
Vizitator

buna! dar dac luam o tableta mai ieftina , nu-i asa ca nu are aceeiasi caliate ca aceasta..?

Mircea T
Vizitator
Mircea T

Te rog sa-mi spui ce diferenta (care sa justifice si diferenta de pret), exista intre tableta Vonino SpeedStar S Pro de 649 lei si Nexus 7 sau Galaxy Tab 2 de 7″, care costa peste 1000 lei.
Multumesc