fbpx

E trist să vezi companii care investesc sume mari în optimizarea pentru Google și în campanii pe Facebook pentru a atrage fani inutili, dar când vine vorba de o campanie bine pusă la punct pentru a crește baza de abonați la newsletter pauză, nu sunt bani.

Chiar azi am discutat cu un client care a ajuns la concluzia că are nevoie de un newsletter pentru magazinul lui online. Când i-am spus noi asta mai demult nu ne-a crezut.

La întrebarea evidentă: Ok, și ce fel de campanie vrei să facem pentru a promova înscrierea la newsletter el ne-a răspuns senin că are el niște baze de date cu adrese de email și…

Normal că i-am spus că nu așa funcționează newsletterele, eu în continuare cred că spamul prin email nu convertește sau chiar dacă generează câteva vânzări, pe termen lung brandul are mai mult de suferit. Un newsletter se construiește obținând acordul destinatarilor de a le trimite emailuri cu ofertele tale. Îți pui un widget de abonare la newsletter pe site, faci o campanie de promovare pentru abonarea la newsletter, oferi discounturi celor abonați, organizezi un concurs, oferi materiale informative interesante celor care se abonează, sunt multe variante pentru a construi o bază de date cu abonați interesați de produsele tale.

De ce nu se trimit newsletterele la oameni care nu s-au abonat să le primească? Hai să o luăm logic. Ai cumpărat o bază de date cu emailuri de pe net. Tu vinzi în magazinul tău online dulcețuri (să zicem). Care sunt șansele ca oamenii din baza aia de date să fie interesați de dulcețurile tale? Cam mici.

În schimb te alegi cu marcarea newsletterelor ca spam, iar reputația brandului tău va fi afectată. Recomand oricărei afaceri care este prezentă pe internet să își creeze o listă cu emailuri pentru a trimite newslettere, dar nu prin furt de emailuri și spam.

Despre avantajele unui newsletter am mai scris, te ajută să ai un canal de comunicare directă cu clienții, pentru a nu depinde de traficul din Google sau de schimbările pe care Facebook le face lunar.

Lasă un comentariu