fbpx

În timp ce noi ne agităm cu Facebook-ul, cât de viabilă mai este rețeaua pentru marketing (gratuit) după ce reach-ul a scăzut mult de tot, în State americanii redescoperă încet încet email marketingul, faptul că emailul este un mijloc de comunicare mult mai eficient în atragerea de clienți pe termen lung, aproape de 40 de ori mai efectiv decât Twitter și Facebook împreună.

email-marketing

E-mail remains a significantly more effective way to acquire customers than social media—nearly 40 times that of Facebook and Twitter combined. De aici.

Bonus, cică și ROI-ul email marketingului e destul de bun, ba chiar cel mai bun.

email_roi_-blog-full

De aici

Nu zic acum să luăm de bune toate studiile de afară, nici cifrele lor, dar parcă diferența de mentalitate în domeniul marketingului e mult prea mare, la noi încă sunt mulți clienți care se uită ciudat la tine când mergi în vizită de lucru și începi să le povestești despre email marketing, newslettere și importanța unei baze de date cu emailurile clienților.

9 Comentarii

  1. A fost o vreme cand newsletter-ul avea rostul lui, de informare.In prezent a devenit spam, cu o frecventa zilnica.Firmele organizeaza concursuri ptr a atrage clientii sa se aboneze la newsletter, nu ptr a-si promova produsele sau serviciile, ci pentru a-si crea o baza de date cu datele clientilor (nume, prenume, telefon si email), baza de date care poate fi vanduta catre terti pe bani frumosi.

  2. Pingback: Linkurile săptămânii | Razvan Pascal's Blog

  3. Chiar recent am dat drumul pe unul din blogurile mele unei mini-campanii prin care să-mi cresc baza de date cu abonați. Nu ca să-i dau mai departe, în niciun caz, cititorii mei sunt doar ai mei :)), ci ca să mă folosesc de canalul ăsta pe care o perioadă l-am cam ignorat. Am auzit și eu că folosit cu cap face minuni și vreau acum să experimentez unele lucruri.

  4. Pingback: Newsletterele nu se construiesc prin spam

  5. Pingback: Cum, social media nu e utilă?

Lasă un comentariu