În opinia mea un blog activ este unul pe care apar articole frecvent. Nu zic că ar trebui să fie 3 articole pe zi, în fiecare zi, că unii mai au și joburi, firme, familie pe acasă sau alte obligații de dus la îndeplinire, dar 4 articole pe săptămână tot ar fi recomandat să apară pe blog, excluzând weekend-ul, deși se știe că bloggerii nu au niciodată weekend. Așa ajungem la 15-16 articole pe lună, criteriu folosit și de Zelist pentru a identifica bloggerii care scriu pe blog în mod regulat.
Zelist spune că în octombrie a indexat 62.951 bloguri. Nu cred că sunt chiar toate blogurile din România indexate, dar chiar dacă ar fi doar 85-90% din totalul blogurilor din .ro, faptul că doar 2.556 de bloggeri au scris în luna octombrie mai mult de 15 articole pe blog ar trebui să dea de gândit unor bloggeri.
Numarul bloggerilor care posteaza in mod regulat pe blog (mai mult de 15 postari in fiecare luna) a crescut in luna octombrie cu 0.7% fata de cel inregistrat in luna septembrie, de la 2.539 bloggeri la 2.556 bloggeri.
Ar trebui să dea de gândit pentru că dacă nu ai un blog activ nu ești remarcat de ceilalți bloggeri și nici de agenții sau companii. Dacă nu ești remarcat nu te întreba de ce nu participi la campanii, de ce nu ești invitat la evenimente, de ce ceilalți bloggeri nu te cunosc. E simplu, pentru că nu depui destul efort, nu te implici.
Ok, scrii 3-4 articole pe lună. Nici o problemă, probabil ai un blog foarte personal, unde mai scrii atunci când îți amintești parola. Totuși, în cazul ăsta ar trebui să nu îi critici pe cei care chiar sunt activi în blogosferă, care muncesc zilnic pentru a crea conținut. Altfel, eticheta pe care o primești e de hater, pe principiul strugurii sunt acri când nu ajungi la ei.
Restul informațiilor despre blogosfera românească în octombrie mai jos:
Nici măcar 3000 de bloggeri cu 15 articole pe lună în România? http://t.co/E42buwQ7 via @mariussescu
zelist e cam dubios după parerea mea, nu stiu cat se poate pune baza pe el… de vreo 3 luni sunt si eu bagat in top-ul ala al lor cu influenta, desi n-am facut nicio cerere, nimic, m-au bagat ei fara sa ma intrebe..
oricum, am un amic care este in jurul locului 120 in topul zelist.. in ultimele 3 luni are o medie zilnica de 40 de vizitatori fideli pe site, si el a mai urcat in top ceva pozitii in zetop.. eu am in medie 150 de vizitatori si sunt pe locul 7-8000 cu mici variatii de la luna la luna.. el are blogul de 2 ani, eu de juma de an, deci in ritmul actual de crestere diferentele vor fi si mai mari…totusi cf zelist amicul meu e de sute de ori mai tare decat mine mine in blogosfera ..desi are trafic de 4 ori mai mic si deci influenta, ideile si opiniile lui ajung la mult mai putini oameni.. zelist asta e cam degeaba, o unealta complet subiectiva
Era pe undeva un articol cu algoritmul Zelist. Nu e vorba doar de trafic, ci și de numărul de comentarii la articole, câte Like-uri, Share-uri, retweeturi primești, câte linkuri pe alte bloguri ai, în câte blogroll-uri apari, din astea. Nu totul se rezumă la unici.
schimb de link-uri se face lejer ..fiindca m-ai facut curios am interogat baza de date, am o medie de 5 commenturi pe articol, care asemanatoare cu a amiicului..adevarat ca el are un carnat de vreo 30 de site-uri in blogroll, banuiesc ca si aia il au pe el..
nu s-o rezuma totul la unici, dar ar trebui sa fie cam 80 % din ponderea locului ocupat.. adica totusi, daca eu sunt citit de 4 ori mai multi oameni decat tine, cum sa fiu de sute de ori mai slab clasat, dincolo de orice blogrolluri si nebunii…
cred ca daca ii strangi la un loc pe toti fruntasii zelist au trafic cat arhi intr-o zi, care nici nu apare in top.. raman la parerea mea, algoritmul celor de la zelist e degeaba, asa ca informatiile furnizate de ei nu sunt veridice 🙂
Sunt mulți bloggeri care au cerut să fie scoși din top, de aia am și menționat că nu contorizează toată blogosfera. Totuși, momentan e singurul tool care publică sondaje despre situația blogosferei din .ro. Ce zic ei – http://www.zelist.ro/ze-way
Oaleleiiii! Si eu, daca nu scriu intr-o zi, ma simt vinovata…! 🙂
Nu fii. E ok, toți avem și zile proaste, de aia WordPress-ul te lasă să programezi articole în avans, când ai prea multă inspirație.
Cum ar veni, bloggerii se plang că nu sunt bagati in seama, dar nici pe blog nu ar scrie.
Mie mi se pare un numar considerabil (2.556). Raportat la cati romani stau pe net, nu poate fi atat de rau. Doar nu vrei ca toti sa aiba bloguri, de-acu’ :). Avand in vedere ca nu sunt toate blogurile monitorizate, cred ca putem spune ca depasim bariera de 3000.
in opinia mea daca nu ai in medie cel putin un articol / zi nu esti cu adevarat blogger
o astfel de statistica m-ar interesa pe mine
De ce ar fi chiar atat de important ze? Algoritmul are o gramada de hibe judecand dupa fluctuatiile (uneori) inexplicabile.
Nu am spus că e atât de important, dar e singurul care face analize pe bloguri la nivel macro, și poate fi utilizat măcar orientativ. E loc și de mai bine, desigur.
[…] bloggeri sunt în România? Marius spune că nici măcar 3,000. No, pe de-om parte sunt de acord. Pe de-o parte nu sunt: și eu mănânc vegetarian o dată pe […]