Nici măcar 3000 de bloggeri cu 15 articole pe lună în România?

În opinia mea un blog activ este unul pe care apar articole frecvent. Nu zic că ar trebui să fie 3 articole pe zi, în fiecare zi, că unii mai au și joburi, firme, familie pe acasă sau alte obligații de dus la îndeplinire, dar 4 articole pe săptămână tot ar fi recomandat să apară pe blog, excluzând weekend-ul, deși se știe că bloggerii nu au niciodată weekend. Așa ajungem la 15-16 articole pe lună, criteriu folosit și de Zelist pentru a identifica bloggerii care scriu pe blog în mod regulat.

Zelist spune că în octombrie a indexat 62.951 bloguri. Nu cred că sunt chiar toate blogurile din România indexate, dar chiar dacă ar fi doar 85-90% din totalul blogurilor din .ro, faptul că doar 2.556 de bloggeri au scris în luna octombrie mai mult de 15 articole pe blog ar trebui să dea de gândit unor bloggeri.

Numarul bloggerilor care posteaza in mod regulat pe blog (mai mult de 15 postari in fiecare luna) a crescut in luna octombrie cu 0.7% fata de cel inregistrat in luna septembrie, de la 2.539 bloggeri la 2.556 bloggeri.

Ar trebui să dea de gândit pentru că dacă nu ai un blog activ nu ești remarcat de ceilalți bloggeri și nici de agenții sau companii. Dacă nu ești remarcat nu te întreba de ce nu participi la campanii, de ce nu ești invitat la evenimente, de ce ceilalți bloggeri nu te cunosc. E simplu, pentru că nu depui destul efort, nu te implici.

Ok, scrii 3-4 articole pe lună. Nici o problemă, probabil ai un blog foarte personal, unde mai scrii atunci când îți amintești parola. Totuși, în cazul ăsta ar trebui să nu îi critici pe cei care chiar sunt activi în blogosferă, care muncesc zilnic pentru a crea conținut. Altfel, eticheta pe care o primești e de hater, pe principiul strugurii sunt acri când nu ajungi la ei.

Restul informațiilor despre blogosfera românească în octombrie mai jos:

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

13
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Bogdănelu (@BogdanSimion)
Vizitator

Nici măcar 3000 de bloggeri cu 15 articole pe lună în România? http://t.co/E42buwQ7 via @mariussescu

Tibi
Vizitator

zelist e cam dubios după parerea mea, nu stiu cat se poate pune baza pe el… de vreo 3 luni sunt si eu bagat in top-ul ala al lor cu influenta, desi n-am facut nicio cerere, nimic, m-au bagat ei fara sa ma intrebe.. oricum, am un amic care este in jurul locului 120 in topul zelist.. in ultimele 3 luni are o medie zilnica de 40 de vizitatori fideli pe site, si el a mai urcat in top ceva pozitii in zetop.. eu am in medie 150 de vizitatori si sunt pe locul 7-8000 cu mici variatii de la… Citește tot »

anda_elena
Member

Oaleleiiii! Si eu, daca nu scriu intr-o zi, ma simt vinovata…! 🙂

Andrei
Vizitator
Andrei

Cum ar veni, bloggerii se plang că nu sunt bagati in seama, dar nici pe blog nu ar scrie.

relansat
Vizitator

Mie mi se pare un numar considerabil (2.556). Raportat la cati romani stau pe net, nu poate fi atat de rau. Doar nu vrei ca toti sa aiba bloguri, de-acu’ :). Avand in vedere ca nu sunt toate blogurile monitorizate, cred ca putem spune ca depasim bariera de 3000.

Stefan Murgeanu
Vizitator

in opinia mea daca nu ai in medie cel putin un articol / zi nu esti cu adevarat blogger

o astfel de statistica m-ar interesa pe mine

VirtualKid
Vizitator

De ce ar fi chiar atat de important ze? Algoritmul are o gramada de hibe judecand dupa fluctuatiile (uneori) inexplicabile.

trackback

[…] bloggeri sunt în România? Marius spune că nici măcar 3,000. No, pe de-om parte sunt de acord. Pe de-o parte nu sunt: și eu mănânc vegetarian o dată pe […]