fbpx

Top pluginuri WordPress 2011

O listă cu pluginurile folosite de mine acum pe blog. Nu îmi place să încarc blogul cu pluginuri WordPress inutile, dar majoritatea chiar îmi fac viața mai ușoară. Preluați ce considerați voi că vă este util.

 1. Akismet – nu cred că mai are nevoie de prezentare, dar dacă nu știați de el presupun că sunteți foarte la început în blogging. Previne apariția comentariilor spam pe blog, alea care promovează diverse site-uri dubioase. Primul plugin care trebuie instalat pe un blog.
 2. Contact Form 7 – util pentru a insera un formular de contact pe blog, într-o pagină dedicată sau în sidebar.
 3. Contextual Related Posts – afișează articolele asemănătoare de pe blog sub articolul curent, eu zic că face o treabă mai bună decât alte pluginuri similare, adică articolele afișate chiar au legătură cu cel curent.
 4. Evermore – poți customiza cât din articol să apară pe prima pagină, pentru a nu adăuga tot timpul manual Citește mai departe.
 5. FeedBurner FeedSmith – redirecționează feedul blogului către Feedburner, pentru a nu folosi mai multe feeduri pe blog. Trebuie să vă creați feedul RSS în Feedburner mai întâi.
 6. Get Recent Comments – afișează cele mai noi comentarii de pe blog în sidebar.
 7. Go Codes – permite crearea de linkuri scurtate pe blog, de genul mariussescu.ro/go/nume. Introduceți linkul original, denumirea pt linkul scurtat și pluginul face redirecționarea. Util dacă nu vreți să folosiți un tool online pentru scurtat linkurile. Recomandat și pentru marketingul afiliat, mai ales că permite contorizarea numărului de clicuri pe un link.
 8. Jetpack – plugin realizat de Automattic ce oferă statistici despre traficul de pe blog, de unde ai primit linkuri, care au fost cele mai vizualizate articole, cele mai clicuite linkuri etc. Mai oferă și un tool pentru scurtat linkurile, Hovercards, butoane de sharing pentru Twitter și Facebook, video embed. Eu îl folosesc pentru WordPress Stats.
 9. MobilePress și WPTouch – pluginuri ce optimizează afișarea blogului pentru mobil prin teme ce se încarcă rapid. Eu le folosesc pe amândouă deoarece WPTouch funcționează doar pentru smartphone-uri. Am mai scris deja despre WPTouch pe blog. Și despre MobilePress.
 10. MudSlideShow – permite generarea de galerii pe blog folosind albumele foto din Picasa sau Flickr după ce ați adăugat datele contului folosit. Exemplu de galerie aici, oferă mai mult efecte pentru vizualizarea fotografiilor. O prezentare detaliată a pluginului aici.
 11. NoFollow free – util dacă vreți să scoateți atributul nofollow din linkurile celor care comentează pe blog. Crește numărul de comentarii pe blog dar atrage și spammerii care vor să obțină linkuri dofollow. De aceea aveți nevoie și de Akismet.
 12. OZH Admin Drop Down Menu – mie nu îmi place cum e afișat meniul în panoul de control WordPress, prefer afișarea pe orizontală cu efect de drop down pentru submeniuri. Economisesc timpul necesar pentru a naviga dintr-un meniu în altul.
 13. Subscribe to Comments Reloaded – cei care comentează pe blog vor să știe când apare un comentariu nou. Pluginul ăsta permite abonarea la comentarii prin email. Foarte recomandat, crește interactivitatea pe blog și numărul de comentarii.
 14. Target Blank In Posts And Comments – pluginul deschide automat toate linkurile de pe blog într-un tab nou sau o fereastră nouă. Util pentru a păstra vizitatorii pe blog, plus că nu mai sunteți nevoiți să bifați la fiecare link introdus Open in a new window.
 15. Top Commentators Widget – permite afișarea unui top cu cei mai activi comentatori de pe blog în sidebar, puteți seta ca topul să pornească de la zero lunar sau săptămânal.
 16. WordPress Editorial Calendar – util dacă lucrezi cu multe articole programate în avans, permite vizualizarea articolelor pe o anumită perioadă și acces rapid la ele pentru a le modifica sau reprograma.
 17. Yoast WordPress SEO – cel mai complet plugin pentru SEO, mie mi se pare chiar mai ok decât All In One Seo Pack sau Platinum SEO Pack. Îmi place că generează automat și sitemap-ul pentru Google, plus că poți insera texte și linkuri în footerul articolelor din RSS feed.
 18. WP-DBManager – backup al bazei de date, puteți seta ca backup-ul să se facă automat într-o anumită zi din săptămână și să primiți email cu baza de date arhivată. Foarte util, cei mai mulți dintre noi uităm de backup și după aia plângem când ni se bușește blogul și furnizorul de hosting are backup-ul realizat acum 3 luni.
 19. WP-UserOnline – util dacă vreți să afișați pe blog câți utilizatori sunt online, poate încărca destul de mult baza de date.

Cam astea sunt pluginurile pe care le folosesc acum pe blog, sper să vă ajute și pe noi. Un share, like sau retweet nu mă deranjează dacă v-a plăcut articolul. 🙂

Voi ce pluginuri WordPress recomandați?

Recomandă

12 Comentarii

 1. Evermore, poti face acelasi lucru din editarea articolului, pui tag-ul more dupa textul pe care-l vrei. Din cate stiu eu, suprascrie regula din tema de wordpress. (Sper sa nu ma incurc)

  NoFollow, inutil pentru un blog personal. Scade considerabil calitatea comentariilor si incurajeaza spam-ul.

  Target blank, pai si cu linkurile interne ce facem, le deschidem tot in new tab?

  WpUserOnline, inutil, parca puneam accent pe continut si nu pe cati useri sunt online.

  • Evermore e ok pentru că nu trebuie să stau eu manual să pun more. Setez limita de 300 caractere de exemplu pt homepage și el afișează doar bucata aia pe homepage.
   Nofollow – unii comentatori țin cont și de asta, comentează mai mult dacă știu că linkul e util pt SEO. Când ai zero comentarii nu te poți plânge de spam, trebuie să încurajezi comentariile. Pt restul ai Akismet.
   Target blank – care e problema dacă deschizi un articol în tab nou? E mai ușor așa decât să dai nu știu câte back în browser.
   WPUserOnline – nu e pentru tine, ci pentru ei. Să spunem că îți lumea citește altfel blogul când știe că sunt și alții prin zonă. E un fel de validare a blogului.

 2. La Akismet am renuntat. Trimite prea multe informatii personale catre serverele lor. In plus, streseaza prea mult procesorul serverului. Folosesc Antispam Bee, e mai usurel si mai delicat cu baza de date.

 3. Utila informatie, Marius, mai ales ca pentru marketing tips si optimizare WP te urmaresc! Folosesc cateva dintre ele, insa sunt unele pe care nu le-am incercat inca. Vad ca la tine functioneaza si e bine ca ne-ai spus care sunt acelea pentru a nu ne intreba ”uite cum a afisat Related Posts, dar totusi parca e mai mult decat Related ” si da e Contextual Related Posts. Chiar nu stiam de acest plugin! Cool!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *