Nimănui nu-i pasă și e ok așa

Unul din avantajele maturității este că dacă ți-ai învățat lecția ajungi la o constatare importantă despre viață, și anume că nimănui nu îi pasă de problemele tale, de modul în care ești perceput, de aparențele pe care vrei să le păstrezi. Exceptând familia și prietenii, cărora le pasă de tine pentru că aveți un istoric, o relație, pasiuni comune, restul lumii nu ar remarca dacă mâine vei dispărea. Și ăsta e un lucru bun.

De ce e un lucru bun că nimănui nu-i pasă? E simplu, deoarece când constați asta descoperi și libertatea de a face în sfârșit ce vrei, fără să te mai întrebi ce va zice X sau ce va gândi Y. Nu contează, lor nu le pasă.

Nimănui nu-i pasă de cum te îmbraci, ce mașină ai, dacă afacerea ta are succes sau nu, dacă ești avansat la job sau ești concediat, dacă îți petreci concediul în locații exotice sau la munte cu cortul. Poate că ai impresia că lucrurile astea contează pentru ceilalți, dar de fapt ar trebui să conteze doar pentru tine.

Mă uit în jur, sunt o mulțime de oameni care transformă orice mic eșec, orice critică primită într-o tragedie. Și ar avea sens dacă ar fi puștani ușor impresionabili, dar sunt oameni în toată firea, la 30-40 de ani, supărați că șeful nu i-a lăudat, că nimeni nu le-a lăudat noua rochiță (fetelor?), că nu au bani de concediu în Bali sau că nu au primit mărirea aia de salariu mult visată. Și e trist.

În clipa în care realizezi că nimănui nu-i pasă vei începe să îți trăiești viața pentru tine, să faci alegerile tale, nu pentru a îi impresiona pe ceilalți. Nu zic acum că nu e importantă părerea celor din jur, dar viața ar trebui să fie despre ce îți place ție să faci, nu despre gura lumii.

Și e super mișto să ai libertatea de a stabili singur ce te face fericit și ce nu. Chiar dacă o vei da în bară din când în când, nu contează. Nimănui nu-i pasă.

Recomandă prietenilor!
  • 29
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
1 Comentariu
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Iulian

Aprob.
Imi place articolul. Simplu, clar si adevarat. Mi se pare revelator si eliberator.