fbpx

Am văzut știrea la Dan Dragomir, Nokia va închide fabrica de la Jucu până la finalul anului 2011, concentrând producția în fabricile din China. E un lucru normal, chinezii sunt mai iefini și produc mai mult.

Nokia era al doilea exportator din Romania (5% din totalul exporturilor), după Dacia. Acum vom ramâne o simplă piață de desfacere pentru companiile straine, oricum industria e la pământ. Bine că avem malluri și hypermarketuri.

În semn de protest cred ca voi înceta să mai folosesc telefonul meu Nokia 1101, produs în Ungaria. Idealistul din mine crede că românii vor boicota Nokia refuzând să cumpere produsele acestui brand, dar să fim serioși, cine se uită la unde e făcut un telefon în ziua de azi? Contează prețul și ce facilități are telefonul, nu dacă scrie pe el Made in Romania.

Să revenim la lucruri serioase. Nu mai știu exact, câți angajați români erau la fabrica de la Jucu?

RECOMANDĂ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
5 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Ndrei
Ndrei
29 septembrie 2011 13:13
Răspunde către  Danifeld

2200 ziceau la radio, Oricum, majoritatea aveau salarii mici, in jur de 1000 lei brut. Oare cu cat sunt platiti chinezii?

Dan
Dan
29 septembrie 2011 13:21

In comunicat se vorbeste de 2.200 de angajati, dar sunt zvonuri ca ar fi 3-4.000

Ndrei
Ndrei
29 septembrie 2011 13:25
Răspunde către  Dan

Mie mi se pare mai interesanta treaba aia cu obligatia Nokia de a sta cel putin 7 ani în România. Desigur, pana nu vedem contractul semnat cu guvernul roman astea sunt doar speculatii. Oricum, nici la nivel international Nokia nu o duce prea bine, desi am inteles ca la Jucu au facut un profit frumusel.

Iulian Boia
30 septembrie 2011 12:02

Vestea proasta pentru Romania, se vor pierde bani seriosi la bugetul local si cel national, atit din taxarea profitului companiei cat si din taxarea venitului angajatilor si taxele indirecte (TVA, de exemplu). Ramine de vazut ce masuri compensatorii vor fi luate in favoarea angajatilor.. La alt nivel, insa, cred ca e o veste buna pentru noi in calitate de consumatori. Managementul Nokia a luat decizia necesara pentru a reduce costurile, productia se va concentra in Asia (unde produc si competitorii sai) si vor incerca sa tina pasul cu Samsung, HTC, Apple samd. Unde vreau sa ajung? Privind lucrurile dintr-o perspectiva… Citește tot »

5
0
Lasă un comentariux
()
x