fbpx

Zi de zi apar in mediul online proiecte noi. Unele mai bune, altele mai slabe. Unele facute cu investitii mari, cu design, structura, campanie de promovare bine puse la punct, altele cu un layout furat de pe net si doua reclame aruncate la nimereala.

De ce apar asa de multe proiecte, chiar daca ele nu vor genera bani prea rapid? Raspunsul e simplu: ca sa fie acolo.

Toti se uita la investitorii care incep sa apara, mai timid, dar totusi apar, si in online-ul romanesc. Toti citesc despre site-urile de afara, care primesc finantari de zeci de milioane de euro. Toti spera ca il vor prinde si ei pe D-zeu de un picior. Problema e ca 99% dintre “antreprenori” locali copie ceea ce s-a facut deja pe afara ( eventual putin cosmetizat ) si abia 1% vin cu o idee originala, care sa ajute internautii.

Cati utilizeaza in Romania Cirip, in comparatie cu Twitter? De ce mi-as pune fotografiile pe fotohost.ro, cand sunt multumit de Flickr sau Photobucket? De ce as cauta sa adun comentarii pe Neogen, cand Hi5-ul e folosit de toti ( nu am cont, nu cautati inutil ) ? Lista poate continua, ideea e aceeasi. De ce sa creezi un site care face exact aceeasi chestie ca un altul, deja consacrat? Macar daca ar veni cun imbunatatiri, cu functii noi.

Intre timp, lansam site-uri online, ca sa fie acolo. Poate va veni cineva dornic sa investeasca pe nisa aceea, si ne vom scoate. Iar daca nu, inchidem pravalia si deschidem alta, ca doar bani prea multi nu am investit. Dar si daca ne iese combinatia si am prins si noi o feliuta de Internet…

RECOMANDĂ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

1 Comentariu

  1. Chiar acum recent am auzit pe cineva care voia sa lanseze un site gen e-bay. Si l-am intrebat ce aduce nou si de ce crede ca proiectul lui va avea succes. Stii care a fost raspunsul? “Pai am vazut ca la aia de la e-bay le merge bine” :/ Am dus munca serioasa de convingere pana ce l-am facut sa inteleaga cum stau lucrurile

Lasă un comentariu