fbpx

Nu lăsați țigara pe pervaz

Un obicei pe care l-am remarcat la mulți fumători e următorul: vezi fumătorul cum se oprește la intrarea unui magazin de cartier, trage două fumuri din țigară, scoate fumul pe nas și pune țigara pe pervazul de lângă ușă, după care intră în magazin. Probabil ideea este că el va sta foarte puțin în magazin și nu vrea să arunce “bunătate” de țigară, dar totuși, de ce nu stă acel fumător să termine țigara și abia după aceea să intre în magazin?

Se pare că proprietarul unui magazin de cartier s-a săturat de acest obicei și a lăsat chiar un mesaj cu dedicație la intrarea în magazin:

tigara pe pervaz

Nu mai spun nimic de aruncatul țigării pe jos, direct pe trotuar, după ce fumătorul a terminat de fumat sau de aruncatul țigării pe geam când e la volan.

Aștept cu interes ziua când se vor aplica și la noi amenzile pentru aruncarea gunoaielor pe stradă, inclusiv a țigărilor, cojilor de semințe sau rahatului de câine. De existat există, de aplicat pauză.

Apropo, ați văzut vreun individ în România să iasă la plimbare cu patrupedul și să strângă după el când își face nevoile în mijlocul trotuarului, cu pungulița? Eu încă NU.

Recomandă

Un comentariu

  1. Faza e, că pe lângă faptul că e o lipsă totală de educaţie, tigara lăsată pe pervaz arde în continuare, iar fumul intră în magazin, dacă e uşa deschisă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *