fbpx

Despre faptele bune

Ați făcut recent fapte bune? Eu nu sunt genul care să contorizez când am ajutat pe cineva. De regulă, dacă cineva îmi cere ajutorul și pot să îl ajut o fac, fără să mă aștept la ceva în schimb. Cred că faptele bune sunt și mai bune dacă sunt făcute din suflet, nu pentru imagine sau de gura lumii.

Nu știu de câte ori am împrumutat bani prietenilor care aveau nevoie. Nu am vrut nimic înapoi, m-am bucurat că pot să fiu eu cel care îi împrumută și m-a bucurat și mai mult că nu sunt nevoit eu să mă împrumut. Din punctul meu de vedere mă consider norocos că pot împrumuta.

Fapte bune online? Sunt și din astea. Am oferit suficiente sfaturi legate de promovarea online a unor branduri sau despre cum poți să fii un blogger mai bune celor care m-au întrebat, pe email sau prin comentarii pe blog. De fapt chiar și blogul ăsta sper eu că mai ajută oamenii din când în când, atunci când caută informații legate de marketing și ajung aici. Nu mă consider un superexpert, dar am trecut prin suficiente experiențe încât să îi pot ajuta și pe alții.

Ajutăm și necunoscuții? Specia umană e singura care are această capacitate, compasiunea. Cu alte cuvinte, putem să îi ajutăm pe cei din jur atunci când au nevoie, chiar dacă nu sunt rude sau prieteni. Mulți dintre noi o și fac. Eu nu sunt genul care să dau bani la cerșetori doar pentru a mă felicita singur că am făcut o faptă bună, dar când pot ajuta pe cineva pe bune o fac. Ultima acțiune de acest gen a fost prin ianuarie, când era un ger de crăpau pietrele afară, mergeam seara pe jos acasă și am găsit o femeie căzută pe trecerea de pietoni. Surprinzător, dar după ce am ridicat-o de pe jos și am chemat Salvarea au apărut și alți binevoitori interesați de starea ei, care până atunci treceau pe lângă ea și o ignorau.

Ce vreau să zic e că putem face fapte bune și fără a ne aștepta să primim o recompensă pentru asta. Cred că există un raport între bine și rău, lucru valabil indiferent de religia de care aparții. Chiar cred că dacă faci fapte bune vei fi recompensat pentru asta, ți se vor întâmpla și tie lucruri bune. O fi naivitate, dar pentru mine până acum a funcționat.

Și pentru că tot vorbeam de fapte bune, acum aveți ocazia să fiți recompensați pentru asta. Dacă aveți un blog și vă doriți o temă creată special pentru voi (custom made, cum ar veni), acum e momentul: agentia de comunicare în social media STANDOUT și Redutti.ro organizează un concurs prin care bloggerii sunt invitați să povestească ce fapte bune au mai făcut în ultimul timp. Termenul limită e miercuri, 27 aprilie, ora 14:00, deci ar trebui să vă grăbiți. Detalii aici.

La voi cum e, mai faceți fapte bune?

Recomandă

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *