fbpx

De fiecare dată când se apropie alegerile aud discuția asta, nu merg la alegeri, nu am cu cine să votez, toate partidele sunt pline de hoți, m-am săturat să fiu mințit. Și pe tema asta am o întrebare de bun simț, voi îi urmăriți din timp pe oamenii pe care îi votați? Știți ce gândesc, ce mentalitate au, cum se comportă ei în afara campaniei electorale? Pentru că asta e faza, poate că nu mai sunt partide în care să avem încredere, ne-am fript prea des, dar ar trebui să NU mai votăm partidul, ci omul. Greșesc?

Ne-am lămurit deja că ideologia de stânga și dreapta nu mai există, sunt doar programe politice bune de prostit publicul. Ne-am lămurit cum e și cu promisiunile partidelor, programul de guvernare poate fi folosit maxim ca hârtie igienică. Totuși, pe lângă faptul că oamenii normali nu vor să se bage în politică, că e murdară și așa mai departe, nici nu își dau interesul să se informeze, să vadă ce politicieni votează, decât atunci când e campanie.

Apropo, dacă crezi că politica nu ne influențează citește articolul ăsta – Scuze, eu nu fac politică. Și eu am fost naiv la 20 de ani, mi-au trebuit vreo 15 ca să îmi dau seama că fără implicare suferim cu toții din cauza politicienilor incompentenți.

Aici e cheia zic eu. Uitați-vă în jur, la oamenii care vor să candideze la primării, consilii, Senat, Camera Deputaților, Președinție, Parlament, și care vi se par decenți, indiferent de partid.

Vedeți ce postează oamenii ăștia pe Facebook, ce reacții au când se întâmplă evenimente importante, cum se comportă în public, ce declarații dau pe la televiziuni. Vi se pare că unul nu e ok? Ok, îl scoatem de pe listă, căutăm pe altul mai bun. Și asta trebuie făcut constant, nu doar cu o lună înainte de alegeri, când trebuie să ne formăm o opinie pe fugă, să știm unde dăm cu ștampila.

Am ajuns la nivelul la care nu cred că mai există un partid corect și curat 100%, dar încerc să urmăresc și să sprijin/votez persoanele care au o activitate ok de-a lungul timpului. Că tot mă întreba cineva pe ideea din titlu, ce partid să mai votez, câtă încredere mai poți avea în ele, eu zic așa:

Cam 90% din oamenii din USR sunt ok, chiar vor să schimbe ceva în țară. Nu sunt mulți, și acolo e buba, cu câteva mii de oameni nu poți ajunge să schimbi un sistem. Puncte bonus că au ieșit și la proteste, nu au stat relaxați să dea declarații doar pe Facebook cu Suntem alături de voi.

Cam toți oamenii lui Cioloș sunt ok, deși până se trezesc ei să facă unirea cu USR-ul nu cred că vor avea mare tracțiune decât pe online. Oricum, strict pe Cioloș și Vlad Voiculescu i-aș vota mâine pentru orice funcție din stat, nu pentru că m-au spălat pe creier ci deoarece îi urmăresc de 3 ani și știu cum gândesc, ce le poate capul.

PNL are 5-10% din membrii ok, mai ales ăștia tineri, care vor să facă treabă. Problema e că garda veche nu prea se dă plecată, și nici nu își cresc oameni noi pentru a îi scoate la înaintare, a îi pregăti pentru alegeri, țin cu dinții de . Acum nu aș avea un om de la ei pe care să îl votez pe o funcție de conducere, Klaus nu se pune că e președinte, right?

PSD – hmm, într-o perioadă ziceam că mai au și ei 2% membrii ok, acum cred că procentul scade spre 1%, mai ales după ultimele mizerii. Membrii vechi țin cu așa de multă disperare de ciolan și îi ignoră pe cei tineri încât în 20 de ani partidul cred că va dispare. Poate că sunt eu blocat într-o bulă, dar nu știu nici un tânăr sub 30 de ani care să îi voteze, din convingere. Și nici nu înțeleg de ce nu își fac curățenie la ei în casă, dacă vorbești în privat mulți membrii îți vor zice că nu sunt mulțumiți de Dragnea și tâmpeniile guvernului. În public nu zice nimeni nimic, că rămâne fără finanțare, și oameni suntem, avem rate de plătit cu toții, nu?

Restul partidelor nu le-am mai inclus, ALDE puteți să îl luați la un loc cu PSD, tot aia e. Oricum, pe Tăriceanu l-aș vota doar dacă aș avea de ales între el și Dragnea, și nici atunci nu sunt sigur.

Revenind, chiar dacă sunteți plictisiți de politică, chiar dacă credeți că partidele sunt toate la fel, apucați-vă să urmăriți niște politicieni, să vedeți cum gândesc, pentru ca atunci când vin alegerile să aveți deja o opinie formată, să știți ce oameni merită ștampila. Altfel iar ne vom văita că am votat cel mai mic rău posibil.

2 Comentarii

  1. Sunt multi oameni ok in Romania care ar vrea sa faca politica, dar e o diferenta mare intre intentii bune si executie. Majoritatea nu au abilitatile necesare pentru a deveni politicieni. Din cei care ajung totusi in politica si nu pleaca dupa primul an foarte putini ajung sa nu fie atrasi de modelul romanesc de a face politica: arata cu degetul spre celalalt partid fara a face ceva productiv.

    Asta ma deranjeaza pe mine la opozitie, arata cu degetul, dar nu ofera solutii.

Ce părere ai: