Nu mai dați share știrilor false

Credeam că sunt pregătit, dar mă șochează numărul persoanelor educate ce distribuie pe Facebook, Messenger sau WhatsApp știri false, manipulări ordinare, fără a verifica măcar pe Google titlul, fără a se întreba cine e în spatele articolului sau a verifica autorul. Vă zic numai trei știri false apărute recent.

NU, nu există nici un vaccin românesc în teste pentru Covid-19, nu avem noi cercetători și echipamente pentru asta.

Nu, nu există nici un cercetător anonim al Universității Johns Hopkins care să vă recomande să folosiți Listerine în loc de spirt, și apa de gură sigur nu are 65% alcool, erați în comă dacă avea.

Nu, nu există nici un documentar italian făcut de televiziunea publică RAI în 2015 în care se arată că au fabricat chinezii boala în laborator, sunt clipuri vechi editate.

Toate sunt manipulări ordinare, făcute pentru atenție, putere politică sau manipularea populației. Gândiți înainte de a distribui.

 🔴 Nu mai dați share tuturor știrilor false despre conspirațiile din spatele Covid-19. Nu e nici o conspirație, suntem noi, oamenii, care reacționăm prea lent la schimbările ce apar în natură.

🔴 Epidemiile și pandemiile au existat mereu, doar că acum putem să comunicăm și să ne informăm mult mai ușor despre ele, suntem interconectați. Informația circulă mai ușor. Și bolile, din pacate.

🔴 Dați Share medicilor care ne explică cum să ne protejăm.

🔴 Dați Share ONG-urilor care ajută în perioada asta.

🔴 Dați Share știrilor pozitive.

🔴 Dați Share studiilor medicale care ne explică cum s-a ajuns aici.

🔴 Dați Share articolelor cu aplicații și site-uri utile pentru cei care stau izolați în case.

🔴 Informați-vă și distribuiți știri din surse sigure. Un mesaj primit pe Whatsapp sau o pagină de Facebook nu e o sursă sigură.

🔴 Dacă tot vreți să ajutați, primul pas e să fiți responsabili și să nu amplificați manipulările ce circulă online.

Și dați share acestui mesaj, poate înțeleg mai mulți cât de ușor suntem manipulați.

Recomandă prietenilor!
  • 3.6K
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
6 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
UNBLOGCOLORAT

Ba există vaccin românesc în teste, la Timișoara. Intra pe pagina lor de FB. Oncogen se numesc. Sau la ei pe site https://oncogen.ro/vaccin-covid19/

GxG

…. Deci dacă e pe internet, nu e adevărat?

ovidiu

pentru cei ce nu ati mai gasit gel dezinfectant eu mi-am facut singur.
2/3 alcool izopropilic 99% sau etilic minim 95%( nu tehnic, ala e mai toxic), 1/3 gel aloe vera(gasiti pe net), 2-3 picaturi ulei esential, 2-3 picaturi vitamina e, optional 10-20 ml glicerina vegetala pentru hidratare epiderma.