fbpx

Ne temem mai mult de spitalele românești decât de Coronavirus

Vorbesc cu mai mulți prieteni din România zilele astea, prin bula pe unde ne învârtim noi cam toată lumea a înțeles că nu e de joacă cu Covid-19, noul Coronavirus, deja avem două săptămâni de stat în casă sau mai mult.

Și o să spun ce e pe buzele multora, dar nu au curajul să zică. Majoritatea oamenilor, fiind tineri, nu se tem așa de mult de boală în sine. În schimb se tem să nu se îmbolnăvească și să fie internați în spitalele românești, unde e deja dezastru, deși avem doar 1029 de cazuri confirmate. De asta stau românii în casă, de frica sistemului de sănătate, să nu ajungă internați timp de două săptămâni în spitalele de unde intri cu o boală și ieși cu 3, unde doctorii nu au echipamente, nu au medicamente, aparatură.

Nu îmi plac dezinformările, vă recomand sursele de știri oficiale, nu share-urile de pe Facebook, dar realitatea e că sistemul nu e deloc pregătit, deja se clatină de la primele adieri, și furtuna încă nu a ajuns la noi.

O să fie mai rău înainte să fie mai bine.

Și chiar dacă vă dați zmei și credeți că nu se prinde virusul de voi, mai bine #StamAcasa încă o lună, decât să stăm două săptămâni în spital. Plus că așa îi protejăm și pe cei în vârstă din jurul nostru, părinți, bunici, care sunt mult mai sensibili. Numai zic.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *