fbpx

Sprijinim economia românească, dar să merite

Circulă pe Facebook un mesaj despre cum ar trebui să sprijinim afacerile românești când va trece pandemia, cumpărând de la producătorii locali, făcând concediul în țară și alte asemenea.

Și eu sunt de acord, să sprijinim, să cumpărăm, am scris deja despre asta, dar afacerile astea trebuie să merite banii noștri. Nu voi da 70 de euro pe o noapte de cazare la 2 stele oferite de un hotelier român scârbit , când poți avea 3 stele într-o capitală Europeană, iar patronul te salută în română, bucuros că are oaspeți. Nu voi da 10 euro pe o pizza făcută cu ingrediente expirate și mozzarella proastă, când pot mânca cu aceeași bani una reală, la mama ei. Nu voi merge să mă îngrămădesc pe litoralul românesc plătind 10 euro pe zi pe un șezlong înconjurat de mucuri de țigară, alge și manele, când pot avea cu 7 euro 2 beri și o plajă liniștită în Grecia.

Să nu mă înțelegeți greșit, vreau să sprijinim turismul romanesc, economia românească, micii producători locali. Dar și ei să merite sprijinul nostru, să aprecieze banii pe care îi dăm, să ne ofere produse și servicii la valoarea banilor pe care îi cer. În condițiile astea da, voi alege oricând made in 🇷🇴.

Chiar zilele trecute povestea un amic că patronul firmei de mobilă care l-a tratat în scârbă acum două luni când a cerut o ofertă pentru realizarea a două dulapuri l-a sunat zilele trecute, să îl întrebe dacă nu mai este interesat să facă lucrarea. Despre asta vorbesc.

Faza e în felul următor, atunci când le merge bine afacerea mulți patroni români și-o iau în cap, încep să se creadă un fel de mici Dumnezei pe felia lor. Și asta e complet greșit. Nu mă bucur deloc de vremurile prin care trecem, dar sunt sigur că vor supraviețui firmele care știu să își trateze corect clienții, patronii care știu că afacerile se încheie între oameni, că e importantă comunitatea, că scopul final într-o tranzacție nu e doar profitul, ci ca ambele părți să fie mulțumite.

Când se va încheia situația de urgență Coronavirus, faceți o faptă bună pentru restul anului 2020.
Petreceți-vă vacanța în Romania, mâncați în restaurante din Romania. Dormiți în hoteluri din Romania. Vizitați locurile turistice din Romania. Cumpărați produse Romanesti în magazinele Romanesti. Sprijină companiile care au avut dificultăți din cauza lipsei de vânzări.
Și cumpărați florile și plantele din florării din cartierul dvs., nu din hipermarketuri, avem nevoie. Mai mult decât oricând, vă ajută să nu trebuie să închideți colțul nostru de arome și culori.
Ar trebui să facem cu toții. Copiați textul și partajați. Împreună susținem și înaintăm economia Romaniei.

Recomandă

8 Comentarii

  1. Total de acord. Sunt restaurante si servicii de catering dubioase, cu angajati si servicii slabe sau chiar proaste, iar acum probabil vor pica in cap si vor da vina pe oamenii ce aleg kfc sau Mc in situatii de criza in loc sa ii sprijinim pe ei. Normal ca alegi un loc unde stii ca sunt niste reguli stricte de igiena. PS pentru Marius: Nu am spus asta pe un ton radical :))

  2. My thoughts exactly, si e valabil oricand, nu numai acum sau dupa ce trece molima: in vara am ajuns la mare la bulgari dupa ce am cautat oe booking mult si bine cazare la pret decent pe litoralul romanesc. Pana la urma am cautat la bulgari, am gasit, ne-am vazut de viata, am vazut si litoralul bulgaresc unde vom reveni cu siguranta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *