fbpx

Că tot a început școala, în curând încep cursurile și prin facultăți, și e plină oferta educațională de specializări ce au treabă cu managementul. Cred că e o problemă gravă în România cu setarea așteptărilor, prea mulți tineri își aleg facultatea sperând că într-o zi vor fi un pui de șef. Și e greșit, pentru că avem nevoie și de meseriași, și se fac bani buni din asta. La noi mult timp au fost disprețuite joburile de bază, de aia am ajuns să ducem lipsă de zidari, electricieni, instalatori, mecanici.

Evident, cel mai bun sfat, indiferent de facultatea pe care să o urmezi, e să muncești din timpul facultății. Chiar dacă e vorba de internship-uri, job-uri în vânzări, secretariat, poate și muncă necalificată. Muncește acum, cât ești tânăr și nu ai așteptări prea mari, pentru ca atunci când termini facultatea să ai ceva experiență la CV, să știi că ai niște calități palpabile, ceva de pus pe masă când mergi la interviu, nu doar pretențiile și nota mare de la licență.

În alte știri, oare își mai închipuie vreun tânăr că termină o facultate de Management sau ceva similar, merge la primul interviu, cu zero experiență în câmpul muncii, și e angajat imediat pe o mie de euro, să gestioneze o echipă de oameni, să atingă niște targete, să motiveze angajații?

RECOMANDĂ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

6 Comentarii

  1. Voi face referire doar la cateva persoane pe care le cunosc. Au urmat o astfel de facultate ca sa lucreze mai apoi la firma parintilor, deci fara stres legat de experienta. Mai stiu cativa care, asa cum spui, nu accepta sa lucreze pe bani mai putini desi nu au experienta.

  2. Poți ajunge și în situația în care nu mai poți să îți dai licența pentru că nu mai ai timp din cauza lucrului. Asta pentru că cele două domenii se pot distanța. Poate prinzi niște joburi bune în vânzări și e mai greu să te concentrezi pe facultatea de inginerie pe care ai început-o.

Lasă un comentariu