Nu va faceti firma daca sunteti spammeri

Am trimis un mail la ANARC, curios sa vad ce spun oficialii despre o persoana ( incerc sa cred ca un spammer imputit mai poate fi numit inca persoana) care ma spama in fiecare zi cu emailuri de promovare a unui blog jegos. Asta mergand pe ideea “sa actionam legal”:

Raspunsul: nu se poate domle, daca nu e firma nu avem ce ii face. Nu mai spun ca raspunsul la emailul trimis de mine a venit peste o luna. Da, pe email. E incredibil, cat de greu functioneaza internetul asta!

1. Începând cu data de 19 martie 2009, ca urmare a publicării Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.22/2009 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, în temeiul dispoziţiilor art.21 din acest act normativ, atribuţiile privind supravegherea şi controlul prevederilor legale din domeniul comerţului electronic, menţionate în textul Legii nr.365/2002, republicată, au fost preluate de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

2. Art.1 pct.8 teza I din Legea nr.365/2002 privind comerţul electronic, republicată, defineşte comunicarea comercială ca fiind “orice formă de comunicare destinată să promoveze, direct sau indirect, produsele, serviciile, imaginea, numele ori denumirea, firma sau emblema unui comerciant ori membru al unei profesii reglementate”, pentru ca în teza a II-a să se precizeze ce categorii de informaţii şi comunicări nu pot fi considerate ca fiind comunicări comerciale şi, implicit, în privinţa cărora nu sunt incidente dispoziţiile acestei legi.
Având în vedere cele de mai sus, în opinia noastră, mesajul pe care ni l-aţi transmis nu întruneşte elementele necesare pentru putea fi încadrat în categoria comunicărilor comerciale.
Cu toate acestea, vă informăm că am redirecţionat, spre analiză, plângerea Dvs. Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în calitatea acestuia de autoritate de reglementare şi supraveghere a respectării prevederilor legale din domeniul comerţului electronic.
Pentru informaţii suplimentare, vă sugerăm să vă adresaţi direct MCSI – Bd. Libertăţii nr.14, sector 5, Bucureşti, telefon/fax 021.311.41.21, e-mail relatii_cu_publicul@mcti.ro, website www.mcti.ro.

Concluzii:

1. Pe baza actiunilor legale mori ingropat de spam in Romania. Daca nu esti firma, poti spama linistit pe net, nimeni nu iti face nimic, cel putin legal.

2. Cum se rezolva problema cu spammeri care nu inteleg de vorba buna, varianta practica

  • discuti direct cu firma care gazduieste site-ul spammerului, nimeni nu vrea sa fie asociat cu un site care face spam, la cum se ofera la noi doar shared hosting; daca e din S.UA e si mai bine, acolo chiar au legi;
  • il spamezi si tu de 10 ori mai mult, sunt destule site-uri si directoare special pentru asta;
  • vorbesti cu “hackerii”, prieteni lui Mircea Badea, sa te ajute cu un mic flood;
Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

8
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
spam
Member

Si daca esti firma, roaga-te sa nu fii printre cei 0.001% care iau amenzi

Alina
Vizitator
Alina

Buna rezolvare – “il spamezi si tu de 10 ori mai mult,” – pai tu ce esti atunci, daca el este un imputit de spamer!? De 10 ori imputit?

Marius Sescu
Vizitator

Alina, nu il spamez eu, doar ii inscriu adresa de email pe site-uri care au grija de ea. Te simti cumva in vizor? 😀

Ionut
Vizitator
Ionut

Propui ca ‘solutie’ o atitudine pe care o critici cu cateva randuri mai sus. 😐

Marius Sescu
Vizitator

Nu Ionut, ofer niste alternative pentru cei care nu inteleg cu vorba buna. Observi ca intai am trimis mailuri pentru a cere incetarea spamului direct invidivului. Dupa am incercat sa sesizez organismele care reglementeaza situatia.
Dupa am sugerat sa discuti cu furnizorul de hosting si abia dupa am mentionat ca sunt site-uri care il pot spama si pe el.

Propune tu alte solutii aplicabile?

Ionut
Vizitator
Ionut

Daca-ti aduci aminte Marius, un birou de avocatura, URBAN si Asociatii, faceau spam la greu anul trecut. Erau cei mai cunoscuti spammeri. Au scris despre ei jumatate din numele grele ale industriei online. Cand in cele din urma s-au sesizat si autoritatile din domeniu, au fost amendati cu o suma de tot rasul – daca-mi amintesc bine vreo 3000 ron. Iar declaratiile lor din media, dupa ce au fost amendati, erau politicianiste. “ca de fapt ei nu stiau, ca de fapt nu faceau ei spam ca bla bla” Practic, prin comunicatul ala de presa jigneau inteligenta oricarui internaut care face… Citește tot »

Marius Sescu
Vizitator

Ionut, stiu sa imi apar inboxul, dar am o problema cu spammerii care se incapataneaza sa trimita mailuri doar pentru a arata ce tari sunt ei (de cap).
Nu ma intereseaza doar cum sa scap de mailuri, ci cum sa il faci pe un spammer sa isi inghita mizeria proprie.

andreeamarc
Member

Plătitul cu aceeaşi monedă sau metoda dinte pentru dinte chiar e binevenită în unele cazuri extreme. De ce să îi lăsăm să continue fără să tragem un semnal de alarmă? O pedeapsă trebuie să existe pentru oricine greşeşte.
E ca şi cu acei oameni care se încăpăţânează să arunce mucurile de ţigară sau ambalajele pe stradă. Pedeapsa mea pentru aceşti oameni nu ar fi, aşa cum spune legea de la noi, câteva zeci de lei, ci de petrecut vreo 2-3 ore într-un tomberon de gunoi.