fbpx

Cred că oamenii s-au săturat de cursuri online

Scriam cam acum un an că explozia de cursuri și workshop-uri online realizate de falși guru se va tempera la un moment dat, că deja sunt prea multe pe piață și lumea e cam sătulă de stat în fața calculatorului, după un an și jumătate de pandemie.

Ei bine, cred că am ajuns la saturație, de acum încolo veți vedea cum va scade tot mai mult dorința de a da bani unora de pe internet care vor să te învețe cum să ajungi bogat, influencer sau specialist în diverse domenii.

Nu zic că nu mai sunt oameni în măsură să facă cursuri profi sau nu mai sunt cursuri online de calitate, zic doar că oamenii normali nu mai vor să stea în fața calculatorului, plătind pentru asta. Mai ales dacă lucrezi online sau work from home, după 8-10 ore ai chef să faci orice, în afară de holbat în monitor pe banii tăi și luat notițe.

Ce prinde tot mai mult în schimb sunt cursurile interactive, webinariile deschise publicului, cu studii de caz în timp real, întrebări și răspunsuri, coaching 1 la 1 online, din astea.

Provocarea e alta, pentru a susține webinarii, pentru a oferi soluții și a răspunde în timp real întrebărilor publicului chiar trebuie să fii bun pe felia ta, să ai o comunitate în spate care te recomandă, nu mai e suficient să setezi reclame de pe tot felul de pagini obscure, pentru că oamenii îți raportează și blochează conținutul postat de pe conturile oficiale, știind că ești țepar.

Vreți să aflați dacă un curs online e bun sau nu? Cereți referințe din partea celor care au participat anterior la acel curs. Veți vedea brusc cum dispar fakerii.

Voi când ați plătit ultima dată pentru un curs online, din banii voștri?

Recomandă

Un comentariu

  1. Anul trecut prin aprilie, ceva pe Coursera legat de domeniul meu, dar mi-a salvat mai multe zile de cautat si testat pe cont propriu.
    Bogatii nu au timp pentru tinut cursuri despre imbogatire, ca sunt ocupati sa isi numere banii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *