fbpx

Oferte de Black Friday pentru clienții existenți?

Cu vreo 3 ani în urmă s-a nimerit să plătesc factura la Digi fix de Black Friday, m-a întrebat tipa de acolo dacă știu de oferta lor de Black Friday și m-a agățat să prelungesc contractul pe vreo 2 ani la cablu și internet, cu ceva HBO gratis. Reducerea nu a fost mare per total, probabil am scos 1-2 luni de abonament reducere la un contract pe 24 de luni, dar oricum rămâneam la ei pentru că sunt ok în zona unde stau, m-am bucurat și eu că am primit ceva în calitate de client existent, după 10 ani de nebăgare în seamă.

Asta, prietenii mei, a fost una din puținele ocazii când am simțit că și clienții existenți sunt băgați în seamă de Black Friday, atunci când oamenii de vânzări ce fac strategiile de fidelizare și creștere vin cu oferte pe zona de servicii. E ciudat, deși sunt studii care arată că 1 client existent e de cel puțin 3 ori ori mai valoros pe termen lung decât atragerea unui client nou, toate strategiile se concentrează pe atragerea de clienți, și mult prea puține vizează fidelizarea clienților actuali.

Rar vezi promoții oferite clienților existenți, iar dacă vorbim de Black Friday poți trece ofertele în calendar, că toate sunt pentru clienții noi, portări, abonamente noi, pachete extra și așa mai departe.

Ăsta e unul din motivele pentru care am renunțat la abonamentele obligatorii pe o anumită perioadă, cam la tot ce ține de servicii: telefonie mobilă, curent, gaz, cablu și așa mai departe. Oricât de tentant ar fi să ai prima lună gratuită sau ultimul iPhone în 24 de rate fixe, nu știi ce oferte apar peste 1-2 ani, și prefer flexibilitatea de a schimba furnizorii dacă lucrurile o iau razna, în locul beneficiilor de moment.

Gândesc greșit? Voi mai aveți abonamente pe termen lung? Și să nu uit, ce v-ați luat de Black Friday? Eu vouchere pe Tazz și nisip pentru pisică. 🙂

Recomandă

11 Comentarii

  1. Client Orange de vreo 5 ani, dupa vreo 15 ani de Vodafone/Connex. Stiam ca raman oricum la ei. De BF am aflat ca daca prelungesc pe 24 luni, punctele Orange se tripleaza la comanda online de telefon, daca imi iau un abonament un pic mai scump (3eur pe luna, dar cu mult mai multe optiuni decat ce aveam eu). Facut calcul, decis: luat telefon cu 24 lei! Unul care in mod normal costa 1400 lei. Dar cu toate combinatiile m-am scos. 24 lei! So da, exista companii care fac oferte si pentru clienti existenti

  2. Eu sa nu aud de abonament…ca iau foc, la Orange cel putin, 2 ani am stat si am trecut inapoi pe prepay. La abonament parca esti sclavu lor, iti dau foarte putine resurse ca sa te supra taxeze dupa daca folosesti extra, internet slab si asa mai departe. Sa nu mai zic ca mi-au inclus numarul de telefon in abonament fara voia mea? :)) Au prostit-o pe mama niste agenti ca daca baga 2 numere la abonament ii face nush ce reducere la achizitia unui telefon, eram la un centimetru de a-i da in judecata, numarul meu fiind al meu si fiind si major si toate alea.

  3. La 11 eur/luna, cu oferta de acum, cu telefonul si prelungire, am practic totul nelimitat (da, in UE nu am decat vreo 8-9 GB, in rest, local, TOTUL full) 🙂 So…

    Dar da, as recomanda oricui Yoxo, baietii au yoxo, merita!

  4. Acum o lună a avut aceiași ofertă cei de la DIGI. Am trecut eu cu internetul la ei, și la telefonia mobilă exact aceiași oferta ca în octombrie, la internet la fel.

    De BF am luat d-ale gurii.. cafea și bere :))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *