Ok, nu vrem reclame, dar suntem dispuși să plătim pentru a scăpa de ele?

Nu-i așa că e mișto internetul ăsta, unde avem acces la o grămadă de chestii gratis? Avem email gratuit fără a plăti hosting, stăm la povești cu prieteni pe Facebook fără a plăti accesul în rețea, ne citim știrile dimineața cu o cafea în mână fără a da banii pe ziar, ba chiar mai sunt și unii blogeri care au articole faine, și nici pentru astea nu plătim, nu? Ok, dar dacă noi nu plătim pentru ele, asta nu înseamnă că sunt gratuite. Ori plătim prin atenția noastră, adică ne sunt afișate reclame, advertoriale, ori plătim prin furnizarea de informații despre noi.

Internetul ne-a făcut comozi, și am uitat cum funcționează de fapt Facebook și tot ce e gratuit pe net. Discuția asta revine periodic în actualitate, indiferent de evoluția tehnologiei, de exemplu acum oameni s-au supărat că Google Home le-a recomandat un film.

Revin la ideea inițială, cam tot ce este pe internet se susține prin reclame sau prin prelucrarea informațiilor despre noi, și chiar dacă plătim pentru unele servicii sau produse, prețul de regulă nu este cel întreg, e unul subvenționat.

Ok, nu vrem reclame deloc, dar câți am fi dispuși să plătim 5 lei pe lună ca să intrăm pe Facebook, 10 lei ca să avem acces la email, 20 de lei ca să citim știrile dimineața la cafea? Sau la telefoane, ați fi de acord să plătiți dublu pentru un telefon, dar să vină fără nici o aplicație pe el, fără reclame?

If you don’t pay for the product you are the product

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
3 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Andrei

Eu nu, sunt constient ca platesc cu timpul petrecut prin aplicatiile astea.

Suflet

Ai pus punctul pe “i”, nimic nu e gratis în lumea asta, poate doar aerul, dar până când :))