fbpx

Pare incredibil, dar unii chiar platesc pentru statisticile trafic.ro

Da’ de ce sa platesc mah, daca este si pe gratis?

In ianuarie trafic.ro anunta ca introduce o taxa de 10 euro, platibila prin SMS pentru noile site-uri care vor sa fie contorizate de ei. Probabil de anul viitor vor cere bani si de la cei care erau deja inscrisi in sistem. Asta desigur, daca vor mai fi pe piata atunci.

Vivi prezinta azi o estimare a procentului de site-uri care au platit pentru a se inscrie in trafic.ro, in ultimele 5 zile: 97 de înscriși au plătit, dintr-un total de 397 în cele cinci zile din setul de date, adică aproape 25%. 4000 de euro pe luna, daca le merge cel putin la fel de bine in continuare, 48.000 euro pe an. Nu e mult, dar e mai bine decat zero!

Avantajele pe care (inca) le mai are trafic.ro:

  1. Notorietate in online-ul romanesc, atat in cadrul publisherilor cat si al advertiserilor. Mai pe scurt, oricine vrea sa cumpere publicitate online, chiar daca nu are nici o tangenta cu internetul, se uita pe un site intai dupa contorul lor. De asta se inscriau toate site-urile si blogurile in trafic.ro, pentru ca vroiau sa arate ca au trafic. A da, mai era si topul, dar acum e prea putin revelant.
  2. Scriptul de monitorizare care se updateaza in timp real, oferind informatii rapid despre vizitatori, paginile vizitate, cuvinte cheie etc…

Valoarea scriptului e discutabila, nu mai are rost sa comparam iar cu Google Analytics sau mai rau, cu alte metode de monitorizare a traficului online pe site-uri. Recunosc, cei de la trafic.ro au inceput sa fie mai activi, sa trimita mai multe comunicate de presa, sa introduca mai multe optiuni utile pentru utilizatori, dar nu e destul.

Scriptul, oricat de bun ar fi el, nu merita sa fie platit pentru ce ofera acum. Pana si alternativele gratuite sunt mai bune. Sa mai zic  si ca Yahoo a cumparat Index Tools, iar zvonurile spun ca atunci cand se va deschide catre public, probabil gratuit, noul Yahoo Web Tools va fi mai bun chiar si decat Google Analytics?

Site-urile “importante” din .ro, care isi permit sa plateasca bani buni pentru a avea statistici oficiale despre vizitatori si pagini vizualizate pe care sa le bage pe gat advertiserilor, au trecut deja la SATI, desi si asta o da in bara lunar cu erori de sistem, caderea site-ului…

Multe din site-urile care au ramas in sistem au ramas pentru ca inca e gratuit, insa daca vor fi fortati sa plateasca, iar scriptul va avea aceleasi lipsuri ca si acum, presimt ca va dispare si primul avantaj al trafic.ro: notorietatea. Fara nici un atuu , trafic.ro va ramane doar o amintire.

In concluzie, daca chiar vor sa faca bani adevarati, scriptul de contorizare trafic.ro trebuie imbunatatit, pentru ca … nimeni nu plateste o contorizare slaba oferita de un site irelevant pentru advertiseri. Vor face bani doar daca ii vor ajuta pe altii sa faca bani! Discutam peste un an…

Recomandă

6 Comentarii

  1. 10 euro pe an nu este chiar atat de mult. Dar, daca ai 100 de siteuri te cam ustura… si pentru ce? Ca sunt alte atatea contoare free. Trafic.ro pierde teren din ce in ce mai mult…

  2. Nu conteaza perioada, conteaza ce va oferi de banii astia, pentru a se diferentia de alternativele gratuite.

    Presimt ca vor introduce tot mai multi taxe pentru servicii online care in mod normal erau gratuite, doar ca pentru unii chiar se merita sa platesti.

  3. Eu mi-am propus sa raman inscris pana la sfarsitul anului cat mai este gratuit. Atunci voi lua o decizie daca merita sau nu sa platesc. Sunt convins ca foarte multi care au ales varianta asta si la sfarsitul anului va fi un moment de cumpana pentru trafic.ro.
    Cand toata lumea va trebui sa plateasca, cati vor mai ramane?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.