fbpx

Pentru ca ne-am saturat de crime si violuri

Programele de ştiri ale posturilor de televiziune şi de radio vor trebui să conţină, în pondere egală, ştiri cu teme pozitive şi, respectiv negative, potrivit unei iniţiative adoptate, miercuri, de senatori.
Senatul a adoptat, în acest sens, cu unanimitate de voturi, o propunere legislativă care îi are drept iniţiatori pe senatorul PRM Gheorghe Funar şi deputatul PNL Ioan Ghişe, proiect care vizează modificarea şi completarea Legii audiovizualului 504/2002.
Sursa

Nu sunt eu adeptul stirilor numai despre violenta, dar sa se dea o lege prin care jurnalisti sa fie fortati sa difuzeze in pondere egala stiri, atat pozitive cat si negative, este exagerat, si probabil incalca dreptul la libera exprimare, garantat prin Constitutia Romaniei. Dar hei, cui ii pasa, la noi se face misto in mod curent de popor si drepturile lui! Legea completa poate fi citita AICI.

Primul exemplu care imi vine in minte sunt stirile de la ora 5 ale PRO TV-ului. Probabil ca de acum ele vor suna cam asa:

Un barbat din localitatea Sascauti din Vale a fost omorat cu 66 lovituri de cutit. Partea buna e ca cutitul era sterilizat.

O analiza mai amanuntita la Comanescu.

Recomandă

7 Comentarii

  1. Mica rautate: ori ai ramas fara inspiratie, ori este o coincidenta uimitoare faptul ca gluma de la final seamana izbitor de mult cu gluma facuta de un alt blogger (intr-un articol pe aceeasi tema) 😀

  2. Eu cred ca nu vor mai exista asa multe stiri negative. Totusi le dau si dreptate. Stirile de la ora 5 contin multe stiri despre violenta si multe stiri negative, ceea ce nu cred ca-i asa bine

  3. libera exprimare, libera exprimare, dar poporu’ cu asta a fost educat sa urmareasca din pacate, cu stiri odioase pe banda rulanta …eu i-as interzice de tot …spam !!! huo!! eu nu ma uit la stirile de la noi…de la nici un post…ori te dezinformeaza, ori te fac sa iti fie teama sa mai iesi din casa (ca ori te violeaza unu’ la colt de bloc, ori iti cade un acoperis in cap, ori da peste tine un puscas marin american care umbla de tampit beat pe strazi fara sa pateasca nimic, ori pici de pe pasarela ca nu merge nu stiu ce sistem de supraveghere etc…) pai cum sa nu stai in stress :)) asa mai bine imi vad de viata mea (a nu se citi a ramane izolat de lume)…

    intre timp probabil se va mai forma nu stiu ce institutie (alimentata de bani publici :-w) care sa masoare gradul de pozitivitate/negativitate a stirilor =))

    Mirobolant !! :))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *