fbpx

Când toată lumea vinde pepeni de Dăbuleni

Circulă poza asta pe Reddit și Facebook, preluată de pe Instagram. Nu știu dacă e adevărată, așa pare, dar povestea e drăguță, un tip și-a făcut un banner cu cartea lui de identitate, pentru a dovedi că e singurul vânzător de pepeni de loc din Dăbuleni, care chiar vinde pepeni din Dăbuleni. Și asta e problema cu falsurile. Prea mulți oameni pretind că vând ceva când ei de fapt vând altceva, și e tot mai greu să faci diferența între fals și original.

Să fim înțeleși, Dăbuleni nu e marcă înregistrată, oricine o poate folosi, de aia avem pepeni din Turcia care tot din Dăbuleni sunt vânduți în piață.

Doar că problema asta cu brandurile nu se limitează doar la produse, ci apare și la servicii. Chiar ieri mă întreba un client potențial de ce noi îi cerem 1000 de euro pe un site și ne ia 30 de zile să îl facem, că el a primit ofertă și cu 200 de euro pentru aceleași cerințe, și e gata în 7 zile.

E cam greu să explici persoanelor din exterior diferența între un site realizat cu grafica și programare de la zero și instalarea unui template de pe internet, tot la fel cum cineva care nu știe să recunoască un pantof sport Adidas original ce costă 100 de euro s-ar putea să creadă că și cei din piață, vândut cu 15 euro, e la fel de original. Ochelari Ray-Ban la 100 de lei? Sigur, e afacere de afacere, până ți se decojește lentila.

Problema este că dacă toți pretindem că vindem pepeni de Dăbuleni nimeni nu va mai cumpăra originalul.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *