fbpx

Uneori, în secundele de liniște pe care le prind tot mai rar în ultima perioadă mă gândesc ce fain ar fi dacă aș ajunge la 1000 de abonați la feedul RSS al blogului. Știu că nu e un indice relevant, dar când vezi cum blogul tău crește în câțiva ani de la 20 de abonați la 1000 îți dai seama mai ușor dacă mergi în direcția potrivită. Cu alte cuvinte, dacă ai mai mulți oameni care se abonează la ceea ce scrii  înseamnă că faci totuși și ceva bine, nu dai doar cu bâta în baltă.

La fel e și cu cititorii care intră direct pe blog. În zilele bune trec pe aici peste 1000 de oameni. Sunt foarte buni, nu zic nu, dar eu mă gândesc cât de cool ar fi să fie 2000, adică să am și mai mulți oameni care să citească ce îmi debitează mie creierul. Așa suntem noi oamenii educați, să vrem mereu mai mult, mai mult.

Totuși, secundele când mă gândesc la chestiile astea trec repede și revin cu picioarele pe pământ, iar când revin imi dau seama că cu cât ai mai mulți abonați la feedul RSS și cititori pe blog cu atât ai mai mult de muncă pentru blogul respectiv.

Trebuie să ai grijă de conținut, să postezi mereu ceva fresh pe blog. Trebuie să fii interesant, să nu îți plictisești audiența. Pe de altă parte, trebuie să ai grijă și la limbaj, că cine știe cum apare o ocazie de colaborare sau angajare și tu ai ratat-o pentru că nu ai știut să te porți frumos în societate pe blog. Presiunea crește, miza e tot mai mare.

Vedeți voi, popularitatea asta nu e chiar așa de ușoară pe cât pare. De aceea mulți bloggeri își pierd entuziasmul pe parcurs, mulți bloggeri ard, rămân în pană de idei și uneori renunță chiar și la blog. E ușor să scrii tot ce îți trece prin cap când ai 10 cititori pe blog și zero griji, e greu când ai un public care are așteptări de la tine, așteptări ce trebuie confirmate.

De aia uneori e bine să te mulțumești cu ce ai. Cum fac și eu, exceptând secundele alea când visez.

RECOMANDĂ
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   

10 Comentarii

 1. 2000? De ce 2000? Ce relevanță au cifrele?
  Citez: “Așa suntem noi oamenii educați, să vrem mereu mai mult, mai mult.” Poftim?!

  Felicitări pen’că ești educat, dom’le! Bravos!

  • Mă refeream în general. Scoate oamenii din propoziție dacă înțelegi mai bine. 2000 nu e relevant, e doar o treaptă.

   • Dac’ar fi dupe mine, ar conta calitatea indivizilor care m-ar citi. M-ar pasiona, cred, mai puțin numărul.

    Dacă scopul era să crești numărul de abonați RSS, sigur postarea asta te va ajuta. Deja s-au adunat vreo 16 🙂

    • Sunt bineveniti. NU asta e scopul, ci doar un mijloc. Scopul e sa obtin un dialog plecand de la ideile care imi trec prin cap.

 2. Nu mi se pare o lipsă de educație să-ți dorești mai mult :). Îți dau dreptate cu demotivarea, o trăiesc pe propria piele.

 3. Marius am o intrebare pentru inceput! Cum vad pe blogspot cati abonati RSS am ?
  Niciodata nu m-am uitat desi am un trafic decent.
  Si inca ceva. Blogul reflecta personalitatea ta. Asa blog/site, asa om. (nu intotdeauna, bineinteles). Iar pana de idei apare atunci cand site-ul sau blogul nu este luat in serios de catre administratorul sau si nu doreste prea multe asteptari de la “opera sa”. Cel putin asa cred eu. E greu sa iti rupi din timp pentru satisfactia altora iar placerea autorului sa nu fie pe masura. O zi magica

Lasă un comentariu