fbpx

Noi vrem turiști, dar doar dacă îi putem jumuli de bani

După ce am revenit de la frații belgieni calculam cu Mihaela că am cheltuit toți 4 acolo în 3 zile, cu tot cu avion, cazare prin Airbnb și păpică, cât am fi cheltuit în .ro într-un weekend la munte. Și Bruxelles nu e ieftin. Și mi-am mai amintit tot o fază similară legată de cazările din România, când ne îndreptam acum 3 ani spre frații greci și am ajuns să dormim o noapte la bulgari folosind Booking, în loc să oprim la Giurgiu. Nu degeaba a apărut bancul ăla – Oo, ai bani să mergi la schi în Poiana Brașov? Noi suntem săraci, mergem în Austria.

Cum spuneam, acum 3 ani în drum spre Grecia am zis să oprim o noapte cât mai aproape de Vamă, ca să ajungem proaspeți pe plajele alea superbe. București era prea departe, ne gândeam să ne oprim la Giurgiu, dar la 170 de lei pe noapte camera cu vedere spre linia ferată oferta nu părea prea tentantă.

Din fericire mi-am reamintit de Luliaka în Ruse, hotel aflat chiar pe malul Dunării, unde bulgarii nu au aroganța să creadă că dacă sunt lângă vamă pot tripla tarifele. 50 de euro mai târziu, folosind Booking am primit un apartament imens pentru 2 cupluri, cu 2 dormitoare, living și bucătărie, plus vedere la Dunăre, ca să moară cei din Giurgiu de ciudă. Era liniște, deloc aglomerat, și am mâncat chiar bine la terasă.

Fazele de genul ăsta se tot repetă, și am ajuns la concluzia că probabil suntem noi prea săraci să ne mai facem concediile în țară. Nu vreau să sune a aroganță, dar când vezi că grecii îți oferă hotel de 4 stele pe plajă, cu demipensiune și ape cristaline, plus avion charter, la același preț la care românii îți oferă hotel de 4 stele la Mamaia, unde trebuie să mai plătești și drumul, voi ce ați alege? Aceeași perioadă, aceeași familie.

Să fiu pe plajă în Grecia în 4 ore, fără stres, sau conduc 7 ore spre litoralul românesc plătind și taxe pentru drumurile proaste până acolo, oare ce să aleg?

O să o zic mereu, avem o țară minunată, cu peisaje superbe. La partea cu serviciile oferite turiștilor mai avem de lucru, că vrem să le luăm banii, dar nu vrem să le oferim suficiente beneficii de banii ceruți.

Pe de altă parte, dacă hotelierii români încă ridică prețurile, deși serviciile nu sunt la nivelul celor din alte țări, presupun că nu duc lipsă de clienți, deci va mai dura până când vom vedea schimbări în domeniu. Dar nu le-aș plânge de milă când vor apare la TV să se plângă, că tot cu mâna lor și-o fac.

Recomandă

4 Comentarii

  1. Mai ales ca de anul trecut de cand s-au dat vouchere de vacanta e si mai rau ca au crescut preturile si nimeni nu mai are nici un motiv sa investeasca pentru ca guvernul arunca cu bani in turism deci au clienti garantat. Singurul lucru bun ce l-au facut este ca au scos la suprafata cateva pensiuni ce vindeau la negru.

  2. Total de acord.
    Am pățit-o si eu la Giurgiu acum câțiva ani, acolo hotelurile nici măcar nu erau pe Booking sau pe Google Maps.
    Cat privește cu jaful in RO, am avut o experiență proaspătă la Balvanyos.
    Rezervare pentru trei familii, trei zilei/ nopți prin Booking cu acces la SPA si mic dejun inclus. Preț aproximativ 100 euro/zi fiecare.
    La final am fost taxați cu câte 150 lei in plus pt. fiecare camera/zi.
    Am facut sesizare la Booking si am primit informare ce se vor restitui banii încasați in plus.
    Dar dacă nu sesizam?
    Tot in acest complex, se mai „presteaza” pe bonul fiscal fără sa te întrebe nimeni dacă ești de acord „service charge” intre 10 si 19% adică ciubucul ospătarului dacă l-o fi primind sau rămâne tot la patron.
    Tot în acest local dacă ceri o sticla de vin vei mai fi taxat cu 25 lei „taxa de dop” si pe lângă toate astea mâncărurile sunt foarte scumpe, nu scrie nicăieri gramajul si ce conține unele având un gust absolut respingător ca sa nu spun ca împuțit (na ca m-am scăpat).
    Jaf pe fata.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *