fbpx

Profilul utilizatorului roman de Facebook în 2014

Comparam cifrele legate de utilizatorii Facebook în România cu cele din ianuarie 2011, când am scris un articol similar. Deci WOW! În 2 ani am ajuns de la 2,4 milioane de utilizatori de Facebook la 6,8 milioane de utilizatori, deci 70% dintre românii care au acces la internet sunt și pe Facebook, sau 33% din totalul populației, dacă vreți imaginea de ansamblu.

În plus a crescut și numărul populației cu vârsta peste 35 de ani care folosesc rețeaua, segmentul 35-44 de ani e pe locul 3 ca pondere, iar tinerii cu vârsta între 13-17 ani sunt în scădere ca pondere totală, deși doar cu 1-2 procente (deocamdată). Încă o dovadă că și la noi Facebook a ajuns la maturitate ca acoperire a populației, iar tinerii încep să se orienteze și spre alte rețele sociale, mai nișate.

Utilizatori-Facebook-Romania

Sursa: Facebrands

Recomandă

13 Comentarii

  1. Maturizarea utilizatorilor din punct de vedere al profilului de varsta cred ca vine cumva firesc avand in vedere ca trece timpul si utilizatorii care anul trecut aveau 34 de ani acum au 35, asta bineinteles pe langa utilizatorii noi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *