fbpx

Anunțat cu mult zgomot în aprilie, fix când mușca pandemia mai tare, serviciul de video streaming Quibi se închide după 6 luni de zile, timp în care au cheltuit aiurea 1,4 miliarde de dolari, din cei 1,75 miliarde strânse de la investitori. Nume mari au investit în ei, ca The Walt Disney Company, 21st Century Fox, NBCUniversal, Sony Pictures, Time Warner, Viacom, Lionsgate, MGM, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Alibaba Group.

Premiza era simplă, oamenii stau mai mult pe smartphone, deci hai să facem conținut video exclusiv, adaptat pentru mobil, seriale cu episoade scurte, de 10 minute, pentru care să cerem un abonament de 5 dolari pe lună. La noi știrea a fost discutată puțin , și mai ales nu s-a discutat despre eșecul platformei, răsunător zic eu. Știți cum e, ne place să citim despre antreprenori de succes, dar nu discutăm despre cât de ușor e să o dai în bară. Din fericire am găsit un clip video care analizează foarte bine eșecul lor.

Pe scurt, cele mai mari greșeli:

 • Au adus vedete clasice care să creeze conținut video pentru platformă, staruri din filme, dar nu au adus vedete online, care erau deja urmărite de publicul lor țintă, 18-35 de ani. Oamenii de acolo nu au înțeles că tinerii au deja vedetele lor pe care le urmăresc pe internet.
 • Au încercat să aducă seriale de la TV pe online, adaptate, fără să înțeleagă că oamenii nu se uită la aceleași chestii pe mobil.
 • Au investit masiv în promovare pe canalele greșite, de exemplu au cumpărat o reclamă în timpul SuperBowl, și lumea a crezut că sunt de fapt un serviciu de food delivery, poate și pentru că au insistat pe Quick Bites. Asta e reclama.
 • Nu s-au promovat suficient acolo unde era audiența lor, Youtube, Instagram, TikTok.
 • Nu au ținut cont de sugestiile audienței și nu au adaptat platforma rapid, 90% dintre cei care au descărcat aplicația au renunțat la serviciu, după cele două săptămâni de probă gratis, semn că nu era cine știe ce conținut, care să merite banii.
 • Aplicația lor era foarte restrictivă, nu puteai nici măcar să faci un screenshot în timp ce te uitai la un serial, să le arăți prietenilor o fază tare, de exemplu. Cum să ajungi viral dacă oamenii nici măcar un share nu pot da?

Quibi s-a închis deoarece nu aveau foamea de a reuși, investitorii au aruncat cu bani în ei, pe care ei i-au spart aiurea, fără a se gândi la publicul țintă și nevoile lor.

RECOMANDĂ
 • 21
 •  
 •  
 •  
 •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
3 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
trackback

[…] O listă de greșeli care au dus la închiderea site-ului de filme scurte Quibi. (sursa: mariussescu.ro) […]

Anda Darie
1 noiembrie 2020 09:05

Din acest articol am auzit prima oara de serviciul asta.

3
0
Lasă un comentariux
()
x