fbpx

Înainte de a trimite Samsung Galaxy S20 FE 5G înapoi la Orange am zis să îi fac un review cinstit, cu plusurile și minusurile lui. Are mai mult plusuri, e adevărat, dacă sunteți în căutarea unui telefon nou 5G citiți articolul.

Samsung Galaxy s20 FE 5G e primit în teste prin Orange Smartphone Tester. La abonament nou începe de la 2700 lei, la liber e 3600 lei, dar clienții Orange cu vechime mi-au spus că au primit și alte oferte de preț, în funcție de tipul de abonament și vechime.

Vedeți că în magazine este și varianta cu 4g pe la 2700-2800 lei la liber, e ok și ea, dacă nu vreți neapărat 5G. Totuși, eu dacă mi-aș lua un telefon premium acum aș cumpăra unul cu 5G, într-un an acoperirea va fi suficient de bună în orașe, zic eu.

Unboxing și primele impresii despre telefon aici:

Care e faza cu Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G

Fotografii făcute cu telefonul, #nofilter:

Cum face fotografii Samsung Galaxy S20 FE 5G

Am pus mai multe fotografii pe Instagram. După ce m-am jucat mai mult timp cu el, pot să zic așa:

Sunt telefoane un pic mai bune ca el, și la performanțe, și la camere, și la design. Ăsta merită cumpărat deoarece compromisurile pe care le faci sunt mici, diferența de preț față de modelele de top e de câteva sute de euro, dar experiența în utilizare e doar cu puțin mai bună, nu atât de mare încât să justifice costul suplimentar.

Puncte pro:

 • Rezistență la apă și praf IP68
 • Ecran la 120 Hz
 • Bateria de 4500 mAh ține mult
 • Performanțele sunt foarte bune
 • Sistemul de camere face fotografii foarte ok pe timp de zi, decente noaptea
 • Bateria ține cam 2 zile folosit normal, peste 1 zi în utilizare intensă

Puncte contra:

 • Telefonul suportă încărcare rapidă la 25W, dar în pachet are un încărcător mai încet, de 15W. Nu are nici căști în pachet, dar hei, din ce am auzit în viitor vom zice merci că avem telefonul în cutie.
 • Partea din spate e din plastic dur, disponibil în mai multe culori. E ok în utilizare, dar nu are aceea senzație de premium ca sticla. Totuși, eu mă uitam că toate telefoanele din ultimii 3 ani le-am folosit cu husă de protecție, de frică.
 • Nu are autofocus pentru un selfie decent, de filmat filmează în 4K, dar nu super wow, la 1080p e ok.
 • Modul de noapte al camerei foto e bun, dar nu extraordinar, și durează cam mult să proceseze fotografiile.

Alte opțiuni dacă vreți un telefon bun 5G, cu dotări ok:

OnePlus 8 – au specificații similare, același procesor. Ecranul la S20 FE 5G e la 120Hz, pe când OnePlus 8 e la 90Hz. Samsung are zoom optic, OnePlus 8 nu, OnePlus nu are slot pentru microSD, Samsung da. OnePlus vine cu încărcare rapidă la 30W, Samsung la 25W, și OnePlus 8 are și ecran plus spate cu Gorilla Glass 5, pe când la Samsung spatele e din plastic.

În rest depinde de gusturi, de exemplu fotografiile mie îmi plac mai mult la Samsung, și majoritatea celor care au testat ambele telefoane spun că e mai ok sistemul de camere de pe S20 FE 5G pentru utilizare zilnică. Prețul e mai mic la OnePlus un pic, dar doar dacă vreți telefon la liber, la operatori nu e în oferte, pe când Samsung da. Și încă nu știu care e situația cu service-ul la OnePlus în România.

Un alt model interesant este și Google Pixel 5, pe care nu prea îl găsiți pe la noi prin magazine. Totuși, procesorul e mai slab, și camera e un pic sub Samsung, dar vine cu soft mai simplu, mai curat, și mai eficient, avantajul de a avea Android curat direct de la Google.

În concluzie, dacă vreți un telefon bun cu 5G, specificații de top, camere ok și servicii Google incluse,  fără să dați peste 1000 de euro, merită luat în calcul Samsung Galaxy S20 FE 5G, care are aproape tot, la un preț mai mic. Nu are ecranul curbat iar spatele e din plastic, nu din sticlă, dar în rest e bun, și din ce văd se vinde bine, la Orange stocul online a fost deja epuizat de 2 ori.

RECOMANDĂ
 • 50
 •  
 •  
 •  
 •   
 •  
  50
  Shares

3 Comentarii

 1. Telefonul e ok, că în ultima vreme Samsung avea doar ieftin și scump. Poate mai scade prețul până vine Moșu.

 2. Pingback: Cum face fotografii Samsung Galaxy S20 FE 5G

 3. Pingback: Care e faza cu Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G

Lasă un comentariu