fbpx

Sunt și oameni care nu se maturizează niciodată

Una din chestiile faine care vine odată cu maturizarea este că ajungi să te cunoști mai bine pe tine și nu te mai chinui să te schimbi pe tine pentru a fi acceptat în societate, nu te mai obosești să respecți toate normele doar pentru că toți fac asta.

Ajungi suficient de sigur pe tine încât începi să înțelegi că Why fit in when you were born to stand out? nu e doar un citat motivațional care îți zice că e ok să fii tu însuți, ci e chiar o recomandare utilă. Nu are sens să îți petreci viața făcând ce fac și zic alții, deoarece nu vei fi fericit. Cât timp nu e imoral, ilegal și nu îngrașă…

O povestește mai fain Mark Manson în cele 4 etape ale vieții. Când ești tânăr, în a doua etapă a vieții, e ok să descoperi lumea, să o dai în bară, să înveți din greșeli, dar și să începi să iei decizii pe cont propriu, să afli care sunt punctele tari și punctele slabe.

Mai trist este că sunt adulți în toată firea care rămân blocați acolo toată viața, în etapa a doua, oameni în toată firea care nu învață să își asume responsabilitatea pentru greșelile făcute, care nu realizează că au limite, puncte tari dar și puncte slabe, care încă depind de mami și de tati la 40 de ani, care găsesc scuze pentru toate problemele din viața lor, în loc să și le asume, care se plâng tuturor că viața e grea, dar nu din vina lor. Sunt oamenii care nu știu ce vor de la viață.

De ăștia eu fug, pentru că te trag și pe tine înapoi. Dacă ai descoperit cine ești, ce vrei de la viață și ce contează cu adevărat pentru tine nu prea are sens să îți petreci timpul cu oameni care au mereu probleme și caută scuze pentru orice li se întâmplă, drama people. Ceea ce vă doresc și vouă.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *