fbpx

Prin martie, cînd am intrat în starea de urgență, a durat vreo 2 luni să mă obișnuiesc cu ideea că ne așteaptă minim 1 an de zile greu, cu perioade de urgență/izolare/restricții, alternate cu perioade de relativă relaxare.

Între timp am învățat mai multe lucruri despre virus, deja se discută despre mai multe vaccinuri care probabil vor apărea la începutul lui 2021. Totuși, realitatea este că inclusiv cu programe ample de vaccinare la nivel național, va mai dura ani buni până când îmbolnăvirile de Covid-19 se vor reduce simțitor și pericolul va trece.

Între timp tot cu mască, tot cu distanțare socială, cu foarte multă atenție la igienă. Eu sunt optimist de felul meu, sper ca în vara lui 2021 să fim mai relaxați, să putem călători mai ușor, să își revină un pic și HoReCA și turismul și evenimentele, dar nu va mai fi ca în 2019, asta e sigur.

În plus, apar multe schimbări și în orașele mari. Pe scurt, angajații care abia se descurcau să plătească chiriile sau ratele vor pleca în orașe mai mici, sau chiar la țară, dacă pot lucra remote, multe proiecte pe zona de clădiri birouri vor fi reconvertite în clădiri pentru locuințe, și inclusiv cei care își permit viața în oraș tind să se mute în zone rezidențiale sau aproape de oraș, pentru a avea mai mult spațiu, case cu grădină. Probabil vor mai trece vreo 10 ani până când se va reveni la situația dinainte de pandemie.

Ce vreau eu să zic este că trebuie să ne obișnuim cu noua normalitate, să ne adaptăm și să ne reprofilăm, dacă jobul/afacerea noastră nu au căutare în perioada asta. Nu mai e vorba de câteva luni în care trebuie să rezistăm, ci de o lume nouă, diferită de ce a fost până în 2019. Câștigătorii nu vor fi cei care așteaptă, ci cei care văd în orice problemă o oportunitate.

Dacă sunteți abonați la newsletter-ul meu ați primit articolul ieri pe email. Fac niște teste, sunt curios cum ajunge mesajul mai ușor la oameni.

RECOMANDĂ
  • 43
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
5 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Andrei
Andrei
26 octombrie 2020 10:04

Eu tocmai ce am comandat 2 cutii de masti, ca vom avea nevoie mult timp de ele.

Boros
Boros
26 octombrie 2020 19:51

Reprofilarea e cu dus și întors fiindcă, pe o parte, îi bați cap la cap cu debutanții. Totodată, călcatul pe cadavre a demonstrat contrariul în perioada asta. Viziunea cu „în orice criză e o oportunitate” nu mai e viabil (România e altă planetă, din păcate). Adică, și tu vei avea probleme cu lipsusurile de „certificate” care trebuie sau „profilarea” care trebuie (nu-ți mai permiți să-ți pierzi timpul aiurea cu coatele pe bănci cum o făceai acum 10-15-20 de ani). România încă persistă cu mahmurul sovietic. De exemplu, și de ce reprofilarea e îndoielnică, în țara asta colcăie ( <b>c o… Citește tot »

Last edited 29 zile în urmă by Boros
trackback

[…] Noua normalitate. Ar trebui să învățăm să ne obișnuim cu experiența prin care trecem acum, cu noile măsuri de igienă și cu shimbările pe care am fost forțați șă le acceptăm într-un timp foarte scurt. (sursa: mariussescu.ro) […]

trackback

[…] 26 octombrie, luni, am publicat articol pe blog cu același conținut, i-am dat share pe Facebook, Twitter, Linkedin, fără să mă agit prea […]

5
0
Lasă un comentariux
()
x