Să fie recenzii online, dar multe

Se pare că atunci când vrem să vindem online produse sau servicii nu trebuie neapărat să avem cât mai multe recenzii pozitive, ci să avem cât mai multe recenzii, indiferent de notele primite sau tonul lor. E ciudat, știu, dar și studiile confirmă asta, când fac shopping online oamenii aleg produse care au un număr mai mare de recenzii, chiar dacă nota finală pentru acestea este mai mică decât cea acordată altor produse, cu mai puține recenzii.

According to a new study published in the journal Psychological Science, people tend to choose products that have a greater number of reviews–even if those same products have lower ratings. And since the researchers also found that there isn’t any relationship between a product’s ratings and the number of reviews it gets, the study means that people are making decisions based on popularity, rather than quality.

Inițial mi-am zis că nu are cum, după aceea m-am gândit la cum procedez eu. Da, mă uit și la media notelor din recenzii, dar când am de ales între un produs cu nota 5 din 3 recenzii sau unul cu nota 4.5 din 300 de recenzii clar aleg produsul cu mai multe recenzii, poate și pentru că a fost testat de mai mulți oameni, deci pot afla mai multe informații despre potențialele probleme apărute.

Fix așa am făcut la mașina de spălat vase, am cumpărat un Bosch mai scump, cu câteva sute de recenzii de la clienți, 90% pozitive, decât să iau altă mașină cu doar 20 de recenzii, deși toți clienții o lăudau. Vorba aia, produsul toate recenziile pozitive părea prea bun ca să fie adevărat.

Idem la aplicații, când caut o aplicație nouă nu descarc una cu nota maximă dar 5 descărcări, ci cea mai descărcată aplicație care are recenzii acceptabile. Poate are legătură și cu faptul că atunci când un produs e cumpărat de sute de oameni sunt șanse mai mari să descoperi defectele lui, decât atunci când e cumpărat doar de câțiva.

Voi cum procedați, cumpărați produse pe baza numărului de recenzii primite sau al notelor oferite de clienți?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
Notify of