fbpx

Cum erau reclamele TV pe vremuri, la ei și la noi

În 1950 la noi emitea doar Radio România, și aveau mai ales emisiuni politice, mulțumită comunismului în floare. Postul de radio nici măcar nu acoperea toată țara, abia prin 1956 a apărut Televiziunea Română, ce emitea doar în capitală.

În același timp, peste ocean, în State, americanii nu doar că aveau programe TV urmărite de milioane de telespectatori, dar apăreau și primele reclame pentru branduri cunoscute, cum ar fi Coca-Cola sau Mr Clean. Televiziunea la ei a crescut enorm în perioada aceea, în 10 ani procentul de case ce aveau un televizor a urcat de la 20% la 90%. Cât despre reclamele de atunci, ele pot părea naive privite prin ochii noștri, dar pe atunci erau inovative.

Da, am râs și eu la reclama cu Breathe Easy, Smoke Clean, dar pe atunci erau chiar și doctori care recomandau fumatul, deci nu mă miră nimic. Văzute la Civilisation by Victor Kapra.

Bonus, un documentar despre reclamele și publicitatea românească în comunism, plus câteva exemple de reclame românești din anii 1990.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *