Toți zic că nu au nevoie de un antivirus, până când descoperă că au. 🙂 Tocmai ce am terminat de instalat Bitdefender Total Security 2017, proaspăt lansat, pe al doilea laptop. Sunt deja 5 ani de când folosesc doar Bitdefender ca antivirus, și acasă și la birou. Mai jos sunt câteva detalii și noutăți despre el. Ofer și un abonament pe 1 an prin concurs, pentru cea mai amuzantă întâmplare legată de securitatea calculatorului, lăsată în comentarii.
Faza cu antivirusul e asta: majoritatea spunem că nu avem nevoie pentru că noi suntem atenți pe ce dăm clic, dar fix cei care se dau cei mai viteji se trezesc cu calculatorul infectat, sau se întreabă de unde au ajuns să posteze poze porno pe profilul personal de Facebook, sau de ce le apare un pop-up pe desktop prin care li se cer bani dacă vor să își mai recupereze fișierele personale din calculator. Nu glumesc, că le-am văzut pe toate, și de obicei totul pleacă de la un banal clic pe un link din email sau pe Facebook.
Evident, sunt și antiviruși gratuiți, chiar și Bitdefender are unul pe care îl recomand dacă aveți nevoie de ceva simplu, dar dacă folosiți laptopul intens, pentru muncă și relaxare, vă trebuie ceva profi.
Un abonament Bitdefender Total Security 2017 e valabil pentru 5 dispozitive, indiferent că vorbim de Windows, MacOs sau Android. Și nu râdeți, au început să apară viruși și pe Mac-uri. Mi se pare cea mai bună variantă pentru familie, poți să pui antivirusul pe laptopul tău și al partenerului, pe telefoane, ba chiar și pe tableta copiilor. Cum zic și cei de la Bitdefender, Urmează-ți pasiunile, în siguranță.
Ce vreau eu de la un antivirus e să mă protejeze, să nu mă bată la cap non-stop cu mesaje de avertisment și să nu pape toată memoria calculatorului, iar la chestiile astea antivirusul românesc e chiar ok. L-am instalat și pe laptopul meu cu I7, și pe cel cu I5, dar și pe unul cu procesor Celeron și nu am văzut diferențe majore. În stand-by consumă cam 0,5, maxim 1% din procesor, iar când scanează intens poate ajunge la 10%, dar nu mi-a blocat calculatorul. Pe telefon încă nu l-am pus, dar urmează.
Funcțiile utile sunt în continuare acolo: controlul parental, optimizarea și curățarea sistemului de operare, localizarea calculatorului din contul Bitdefender. Eu apreciez cel mai mult funcția de Autopilot, o activez și nu îmi mai bat capul cu toate setările, antivirusul se adaptează în funcție de nevoile mele, dar cred că pe viitor mă va interesa și controlul parental, pentru a monitoriza sau bloca accesul copiilor la anumite site-uri sau aplicații. Vorba aia, tehnologia e faină, dar trebuie și să educi copiii cum să o folosească.
Ediția din 2017 vine și cu două funcții noi, Asistență Securitate Wi-Fi, prin care ești protejat atunci când folosești aplicații, efectuezi operațiuni bancare sau cumpărături online sau navighezi pe internet, indiferent dacă ești online acasă sau în mișcare: în parcuri, cafenele, hoteluri sau aeroporturi. Funcția Asistență Securitate Wi-Fi te protejează împotriva hackerilor, a furturilor de date și programelor malware verificând rețelele Wi-Fi pentru a identifica eventualele breșe de securitate și vulnerabilități. Apoi configurează soluția ta antivirus pentru a asigura un nivel maxim de securitate și îți sugerează să folosești caracteristici avansate de securitate, cum ar fi Safepay, atunci când este necesar.
Ca idee, după ce am instalat noua versiune funcția asta m-a avertizat că parola de la wi-fi-ul de acasă e cam slabă, să o schimb, până nu mă atacă vecinii. 🙂
Protecție Ransomware. Programele ransomware te pot costa fișiere valoroase sau chiar bani – deseori ambele. Acestea reprezintă un tip de malware care poate obține acces la calculatorul tău și poate cripta documente importante, făcându-le inutilizabile. Infractorii cibernetici solicită o recompensă pentru eliberarea cheii de decriptare. Bitdefender îți permite să creeezi directoare speciale pentru fișierele importante, te protejează de atacurile de genul ăsta și te anunță când ești atacat. De regulă programele astea se instalează când instalezi programe de pe internet din surse nesigure, sau programe crackuite. Nu am avut ocazia să testez pe propria piele, dar nici nu mi-aș dori.
Concurs- Ofer un abonament Bitdefender Total Security 2017 pe 1 an, pentru cea mai amuzantă întâmplare legată de securitatea calculatorului, lăsată în comentarii. Până joia viitoare aștept comentariile, vineri anunț câștigătorul. Nu uitați să comentați cu un email valid, ca să primiți abonamentul pe email dacă sunteți câștigător.
Update vineri 14.10.2016 – câștigătorul abonamentului Bitdefender este Vali, vei primi pe email datele pentru activarea contului, ca să ai succes în continuare la domnișoare. 🙂
Buna seara,
Acum multi inainte, cand softurile erau pe toate drumurile si CD-urile (revista Chip, etc.), ma gandesc si eu ca tot omul sa-mi reorganizez softurile aflate pe cateva CD-uri reinscriptibile. Apucasem sa pun totul de pe CD-uri pe HDD in ideea ca prin reorganizare mai scap de ele, le mai sterg pe cele nefolositoare, ma lamuresc ce si cum mai merge, etc. Apuc sa si sterg CD-urile respective, dar nu apuc sa le „rescriu” cu noua organizare. Si fac cumva si in ajunul Craciunului ma pricopsesc cu un virus de pe net! Si uite-ma cum o zi de Craciun intreaga am stat sa-mi devirusez calculatorul si sa-mi recuperez cumva softurile mele „alea bune”. Da, pe vremea aia nu aparusera hardurile externe, foloseam CD-uri reinscriptibile, mai ales pentru chestii care se tot schimbau.
Cam asta e povestea mea!
Eu l-am instalat de o saptamana si inca nu m-am obisnuit cu el, singura mea observatie este ca e mult mai atent la orice se intampla in PC, dar in aceeasi masura si cere mai multe resurse. Sa vedem cum se comporta in timp. (Nu particip la concurs, bafta tuturor) 😉
Eu nu am simțit diferențe față de versiunea de anul trecut la resurse. Față de varianta Free da, cere mai multe resurse, dar e normal, că verifică mai multe chestii.
Intamplare.Nu e chiar amuzanta pentru mine, pentru ca in ajun de revelion am stat sa reinstalez S.O pe laptopul unei domnisoare care avea fix de revelion nevoie de el:) Cum de am ajuns palmas inainte de anul nou? Persoanei in cauza i-am mai facut instalari, ii pusesem si un Bitdefender, eram, cum ar veni, amicul bun si cu ceva experienta. Cand ma sunase in 30 decembrie imi spusese doar ca nu merge calculatorul. Eram putin ocupat, zic: sa o lasam pe seara. Din nou telefon, cica are acum mesaje de rascumparare. Zic, nu te alarma, punct de restabilire, nu e sfarsitul lumii, cautam versiuni mai vechi ale fisierelor text. La care ma baga in corzi: nu am facut puncte de restabilire, desi tocmai asta ii spuneam mereu sa faca! injur si eu corespunzator, zic: hai cu el. Bineinteles, calculatorul nici nu mai fusese vaccinat cu Bitdefender, fisierele erau criptate, nu s-a mai putut salva nimic. Interesant ca fusesera afectate doar fisierele text si fotografiile de pe desktop, in rest nu erau afectate. Totusi, pentru siguranta, am reinstalat frumos si pana la ora 18 era gata laptopul de petrecere:)
Vali, felicitări, vei primi pe email detaliile despre cum poți activa abonamentul Bitdefender.
Prima mea experienta cu securitatea calculatorului, a fost acum 5-6 ani, cand era la moda virusul cu ” Politia Romana „. Tin minte ca de pe un forum unde era pus Counter Strike modificat la descarcat, reusisem sa ma infectez :)). Dupa un restart al pc-ului si o reinstalare a browser-ului, scapasem … sau cel putin asa credeam pe atunci. A fost destul de amuzant, pentru ca ma speriase pe moment.
Este trist cand acum circula povesti pe internet cu persoane infectate de Ransomware sau altele de acest gen, si nici nu au instalata o solutie de backup pentru fisiere ..
Multumesc! Haioasa si urarea:)