Romtelecom: de la telefonie prin centrală la televiziune interactivă prin internet

Mama are telefon de la Romtelecom de când mă știu eu. De fapt chiar de mai mult, sunt peste 30 de ani de când s-a instalat postul telefonic acasă, iar în agenda telefonică numărul de telefon e singurul care a rămas cu numele ăsta, ACASĂ. Îmi povestea că atunci nu era ca acum, când sunt atâtea oferte pe piață. Făceai cerere și uneori putea dura chiar și câțiva ani până când primeai numărul de telefon.

Țin minte că telefonul trecea prin centrală, dacă vroiai să suni formai centrala și de acolo ți se făcea legătura. Și mai țin minte că eram două familii pe același număr, că nu oricine își permitea să aibă telefon fix. Iar telefonia nu era ca acum digitală, ci analogică, firele erau întinse pe niște stâlpi care erau peste tot. Asta așa, ca idee, pentru cei care s-au născut cu internetul la ușă.

Din fericire, vremurile acelea au trecut, am evoluat, iar Romtelecom a evoluat și ea. Acum nu oferă doar telefonie digitală, internet și televiziune, ci și televiziune prin internet, prin serviciul Dolce Interactiv. Cu alte cuvinte, am intrat și noi în rând cu lumea, prin serviciul ăsta putem să înregistrăm o emisiune sau un film chiar dacă nu suntem acasă, pentru a îl viziona mai târziu. Nu mai zic de calitatea imaginii HD, care cică e de până la 5 ori mai bună decât standardul normal, sau de faptul că poți vedea ce programe urmează să fie difuzate la TV direct din meniu. Înainte foloseam teletextul pentru asta.

Partea cea mai bună e că televiziunea interactivă prin internet e disponibilă până pe 31 ianuarie în pachete ce încep de la 59 de lei și includ atât telefonie, internet cât și televiziune, iar pe lângă astea mai primiți cadou și un router wireless plus un telefon fără fir. Știu asta din surse sigure, pentru că și mama a primit routerul wireless, când și-a reînnoit contractul la Romtelecom, la începutul lunii.

Mă uitam pe hartă să văd unde este disponibil Dolce Interactiv și am văzut că televiziunea digitală prin internet nu e disponibilă chiar peste tot. Dacă stați în orașele mari sau în capitalele de județ aveți noroc și puteți beneficia de ea acum, restul localităților vor fi acoperite probabil în timp.

E remarcabil totuși unde a ajuns Romtelecom în ultimii 1o ani, deși sunt sigur că e loc de mai bine și evoluția va continua. În câțiva ani vom ajunge să navigăm pe internet de pe televizor, să interacționăm cu emisiunile preferate, ba chiar să influențăm ce se întâmplă la TV printr-o combinație între televiziune, internet și social media. Ce vedem acum e doar începutul.

Și pentru că reclama cu Rom rom Telecom v-a plăcut atât de mult, voi ați văzut ce mare a crescut Cleopatra?

Recomandă prietenilor!5
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Andrei
Vizitator
Andrei

Foarte frumoasa oferta lor de 59 RON (chiar competitiva pe piata mai ales datorita pachetului inclus), dar nu sunt convins ca relatia dupa abonare va fi la fel de frumoasa. Caz real: la 16 luni de la abonare timp de o luna clientul primeste telefoane destul de dese ca trebuie sa semneze un nou contract. Clientul refuza. Urmatoarea factura vine cu o majorare de 5 lei. In urma reclamatiei i se spuna ca s-au modificat tarifele si ca a fost instiintat dar nu a vrut el sa semneze noul contract (mie mi se pare putin cam abuziva clauza in sine… Citește tot »

Andrei
Vizitator
Andrei

In cazul asta e posibil. Se poate sa ma insel sau sa nu stiu toate problemele ecuatiei.
Oricum recitind comentariul meu (cam lung cred) imi dau seama ca am vorbit cam mult. Cred ca in cazul prezentat era doar o neglijenta la semnarea contractului (asa cum e cazul in 95% din situatii). Noi nu stim sa cerem conditii si la negociem. Ei fac oferte pentru marea masa a populatiei (si o fac bine). Daca nu vrem sa ne incadram in marea masa noi trebuie sa stim sa negociem si sa cerem servicii de calitate.