fbpx

Unul din cele mai mari avantaje ale faptului că lucrez pe cont propriu este că învăț zilnic lucruri noi. Când ești angajat devii mai relaxat, ai o oarecare siguranță care te face să nu mai fii la fel de competitiv ca atunci când știi că trebuie să tragi pentru a avea un câștig decent la sfârșit de lună. Salariul unui angajat vine mereu la aceeași dată, clienții sunt de regulă aceeași, și după un timp jobul devine monoton, fără provocări prea mari.

Ca freelancer sau antreprenor lucrurile stau altfel. Zilnic înveți lucruri noi, ai parte de provocări diferite.

În primul rând eu citesc multe articole, știri, cărți legate de advertising și promovare  pentru a fi la curent cu noutățile și a vedea cum le pot aplica în promovarea clienților.

În al doilea rând, de la fiecare client învăț lucruri noi despre domeniul în care activează acesta. Azi învăț despre mașini de la un dealer auto care vrea un site de prezentare, mâine învăț despre secretele gestionării unei cafenele a cărei proprietară vrea prezență în rețelele sociale, poimâine aflu trucuri magice de la un magician care dorește campanii prin Google Adwords și așa mai departe, în funcție de client și de ceea ce facem la agenție pentru el.

scaun auto ferrari

De exemplu, zilele astea învăț lucruri noi despre scaune auto, de la magazinul Bebetex, care oferă părinților carucioare, fotolii auto și alte accesorii legate de transportul celor mici. Poate că sunt informații inutile dacă aveți deja copii, dar când mă uit în jur constat că sunt foarte mulți părinți inconștienți care își pun copiii în pericol deoarece nu se informează suficient despre scaunele auto pentru copii și cum trebuie ele amplasate în mașină:

 • Cel mai sigur loc din mașină pentru a instala scaunul auto, în special pentru copiii până în 3 ani, este locul din mijlocul banchetei din spate. În acest caz, riscul de rănire în cazul accidentelor scade la aproape jumătate, față de cazul în care scaunul auto este instalat într-una din marginile banchetei din spate. Astea sunt informațiile oferite de specialiști, în urma testelor.
 • În practică cel mai folosit loc pentru scaunul de mașină este cel din dreapta banchetei din spate (41%), urmat de locul din spatele șoferului (31%) și apoi locul din mijloc (28%).
 • Copiii trebuie să stea în scaunele auto sau să folosească înălțătoare speciale până când au o înălțime de 1.20m și aproximativ 36 de kg, deci asta înseamnă că trebuie să aibă cel puțin 8 ani, în medie. Numai eu știu câte mașini cu copii de 4-5 ani ce stăteau în spate, fără scaun, sau mai rău, pe scaunul din dreapta șoferului am văzut în trafic.
 • Scaunele auto pentru bebeluși sau scoicile, cum li se mai spune, se folosesc numai cu spatele la direcția de mers. Dacă vă uitați la știrile de la ora 5 sigur veți vedea vreun accident cu bebeluși care au zburat prin parbriz pentru că părintele a pus scoica cu fața spre direcția de mers.
 • Scaunele de mașină pentru copii nu se amplasează în dreptul locului din mașină cu airbag activ. Nu ați vrea să explodeze airbagul în fața copilului, mai pe românește.
 • În nici un caz scaunele pentru copii nu se amplasează în față, pe locul din dreapta șoferului. Nici scoica. Am mai văzut și oameni care făceau asta, nu e de râs.
 • Nici copiii sub 12 ani nu au voie să stea pe locul din dreapta șoferului. Știu că unii părinți cedează insistențelor copiilor, dar e mai bine să plângă ei decât să plângeți voi… la spital.
 • Copilul trebuie să aibă mereu centura de siguranță fixată în scaun, chiar dacă vă deplasați pe o distanță scurtă. Am văzut destui părinți care pun copilul în scaun dar nu îi pun centura, pe principiul Merg doar până la colț.

După ce am aflat de la Bebetex pot să zic că știu tot ce e de știut despre scaunele pentru copii, ceea ce nu e rău, mai ales că urmează să cumpăr în curând încă un scaun auto. Singurul meu regret e că nu voi cumpăra un scaun auto pentru copii Ferrari. La Diana nu a fost cazul, următoarea moștenitoare se anunță a fi tot fată, deci trebuie să mă orientez spre scaune auto mai feminine, nu din astea agresive, furia roșie, pentru băieți.

RECOMANDĂ
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
3 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Catifea
17 februarie 2013 16:50

Felicitări pentru faptul ca vei fi tătic a doua oară :))

Miruna
Miruna
15 mai 2014 15:51

Cel mai sigur este să fii sigur

3
0
Lasă un comentariux
()
x