fbpx

Direct din laboratoarele Farmec – cum construiești relația cu bloggerii

Ziua de ieri a fost una plină de caricaturi pe Facebook, cel puțin pe peretele meu. Brusc toți s-au apucat să își schimbe poza de profil, să își pună caricaturi, de parcă era ziua mondială a caricaturilor (1, 2, 3, 4).  De fapt Farmec a făcut și trimis către bloggeri caricaturile, împreună cu produsele noi pe care le-au lansat. Hmm, mi-ar fi plăcut și mie o caricatură din asta, zic eu. Când am ajuns seara acasă, ghici ce era pe masă:

Da, primisem și eu o caricatură, care arată chiar mai bine decât originalul aș zice. Alături de ea o scrisoare (cu scris de mână, uau, în 2013) și noile produse din gama Gerovital Plant pentru bărbați. Bine jucat Farmec, bine jucat.

În concluzie, putem să învățăm de la Farmec cum se construiește o relație de lungă durată cu bloggerii:

  • Interacționezi cu ei online, pe Facebook, Twitter, pe blogurile lor. Ajungi să îi cunoști.
  • Păstrezi constant legătura cu ei, nu îi contactezi doar atunci când ai tu ceva de promovat, iar emailurile le trimiți fiecăruia în parte, nu la grămadă.
  • Când vrei să promovezi un produs nou le trimiți ceva personalizat, cu care vor dori să se laude prietenilor și cititorilor, de exemplu o caricatură reușită, cu o scrisoare scrisă de mână alături. Nu e vorba de valorea cadourilor aici, ci de atenția pentru detalii, de abordare.

Parcă e mai frumos așa decât să trimitem emailuri prin care mulțumim colegilor din presă, nu?

Recomandă

7 Comentarii

  1. @Marius: Ne bucuram ca ti-am facut o supriza frumoasa!:)
    @Dumitru: Intr-adevar, ne extindem promovarea si in Repulica Moldova, deci o sa mai auzi de noi 🙂

  2. Foarte reusita caricatura, cui nu i-ar placea asa o surpriza? I know i would 🙂
    Inspirati cei de la Farmec 😉 Am constatat si eu, din proprie experienta, ce impact au scrisorile, felicitarile@Co scrise de mana – ii dau omului impresia ca e destul de important pt tine, suficient cat sa nu dai CTRL+P si sa scoti 10 hartii zugravite impersonal din care sa-i trimiti si lui una. Nota 10

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.