fbpx

Și totuși, Facebook aduce clienți

Citeam la Călin articolul despre proprietarii de afaceri care pierd vremea pe Facebook și mă gândeam că nu are dreptate 100%. Da, o pagină de Facebook nu este un magazin online, oamenii nu stau pe Facebook DOAR pentru a cumpăra, dar dacă ți-ai creat o comunitate pe pagina de Facebook și vii cu oferte bune s-ar putea să vinzi mai ușor decât cu un site static. Nu sunt eu cel mai mare fan Facebook, dar are și părți bune, atât pentru utilizatorii obișnuiți cât și pentru companii.

Să nu uităm că Facebook a făcut multe modificări asupra paginilor de brand astfel încât acum o afacere mică, un restaurant sau un studio de fotografie să zicem, poate interacționa mult mai ușor cu clienții actuali și cei potențiali. De exemplu știu mulți fotografi care câștigă clienți datorită albumelor foto puse pe pagina lor de Facebook. Idem, știu restaurante, baruri, cluburi care sunt pline datorită evenimentelor organizate prin Facebook.

Da, fanii acelei afaceri primesc ceva în plus tocmai pentru că sunt fani, dar în fond e vorba de marketing aici, de recompensarea faptului că sunt prieteni ai brandului.

Pe de altă parte sunt de acord cu Călin, conținutul valoros nu ar trebui irosi prin social media, ci publicat pe site-ul sau blogul propriu, urmând ca ulterior să fie promovat în rețelele sociale. Social media e utilă pentru că putem interacționa rapid cu oamenii, dar site-ul propriu are avantajul unui mediu controlabil, unde noi fermeca clienții mai ușor cu ofertele noastre, unde brandul poate fi pus în valoare mai bine.

Concluzia? Nu băgați bani în publicitate online pentru a vă promova pagina de Facebook. Creați conținut util pentru clienți, promovați-vă site-ul și acolo amintiți-le vizitatorilor că pot continua conversația cu voi prin intermediul rețelelor sociale.

Recomandă

Un comentariu

  1. partea proasta este ca acei mici afaceristi sau mai trist si unii mai mari nu stiu sa se foloseasca de partea asta de online. si cei care mai au totusi habar, isi fac profil de persoana pe fb in loc sa isi faca pagina oficiala. oricum, multe se vor schimba si pacat ca multi nu realizeaza asta. multi nu s-au prins inca ca lumea e din ce in ce mai legata de ‘net.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *