fbpx

2018. Hai să nu mai facem site-uri cu muzică pe fundal, vă rog eu

Pare incredibil, dar în 2018 încă mai sunt proprietari de site-uri ce au impresia că e o idee bună să pună o melodie ce pornește automat atunci când intri pe site. Nu chiar manea, dar ceva să placă la toată lumea, gen chillout sau oldies but goldies. Hai să ne înțelegem, dacă ți-ai făcut site-ul prin 1998 toamna și nu l-ai schimbat de atunci te iert dacă îmi pornește muzica, dar mai vin clienți cu idei din astea și în zilele noastre. Mai trebuie să zic cât de greșit e?

Nu vorbim de faptul că e super nasol ca atunci când ai 30 de ferestre deschise în browser să îți pornească automat muzica dintr-una și tu să cauți înnebunit sursa fericirii.

Nu mai zic de faptul că un site cu muzică pe fundal îți afectează grav credibilitatea firmei, muzica aia poate fi enervantă deoarece fiecare are alte gusturi muzicale, tu sigur nu ai dreptul legal să folosești melodia aia pe site sau faptul că în 99% din cazuri oamenii deja ascultă ceva muzică pe laptop sau smartphone, deci nu mai au nevoie și de a ta.

Singura scuză de a avea un site cu muzică ce pornește automat când intri pe el este dacă ești cântăreț sau ai un club ceva, deși și aici eu m-aș gândi serios dacă chiar îmi doresc să aud bumți bumți atunci când poate eu doar caut un număr de telefon, poți să rezolvi mult ma elegant cu un buton de Play, dacă chiar crezi că vizitatorii site-ului își doresc să fie încântați de melodiile tale alese.

Deci vă rog eu frumos, dacă mai auziți pe cineva care vrea site cu muzică pe fundal dați-i cu articolul ăsta peste ochi, poate îi trece.

Recomandă

6 Comentarii

  1. Respectarea politicii drepturilor de autor pentru fundalul sonor este subînțeleasă.
    Butonul „Play/Silent/Mute” este de bun simț.
    Posibilitatea de a schimba fundalul sonor specific tematicii site-ului se recomandă și ea.
    Părerile sunt împărțite, mulți consideră că un site fără fundal audio e ca un site radio fără grafică.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *