fbpx

SkiGyimes în 2019 – cum e prima pârtie de bob pe șine din România

Dacă ajungeți prin județul Harghita, în secuime, s-ar putea să vă placă pârtia de bob SkiGyimes, din localitatea Lunca de Sus. Îi zice așa deoarece se află pe Valea Ghimeșului, cam la 30 de kilometri de Miercurea Ciuc. Noi abia anul ăsta ne-am tras cu bobul, fetele s-au distrat de minune, când mai ajungem în zonă sigur revenim, plus că și pârtiile de ski cred că sunt ok.

Nouă ne place zona Ghimeșului, e foarte liniștită, pitorească, nu e plină de turiști cum e Bucovina, de exemplu, și prețurile sunt mult mai mici, deocamdată. Drumurile nu sunt cele mai grozave, sunt asfaltate dar se circulă pe o singură bandă. În schimb ai mai mult timp pentru a admira peisajele, din Bacău facem cam două ore până acolo.

E al doilea an când petrecem câteva zile la pensiunea Muhos în Lunca de Jos, o să revin cu un articol separat despre ea. Ideea e că dacă vreți o pensiune rustică, foarte retrasă, cu mâncare ungurească, multă liniște, aici e de mers, plus că au piscină externă, jacuzzi și saună. Doar să nu comentați că oamenii vorbesc mai mult în ungurește, ăsta e farmecul zonei.

Pe drumul de întoarcere am zis să ne oprim și la SkiGyimes, mi-am amintit de pista de bob din clipul lui Mariciu, făcut în 2018. Care sunt senzațiile la coborâre? Vedeți direct în filmarea făcută cu GoPro-ul, scuzați tremuratul dar mi-am uitat stabilizatorul acasă:

Cum e la SkiGyimes în 2019? Pista de bob e superbă, senzația la coborâre e foarte tare, și ești urcat tot cu bobul până sus. Durează cam 3 minute urcarea, în jur de 2 minute coborârea. Cred că sunt ok și pârtiile de ski de aici, poate revenim la iarnă pentru a le testa. Complexul are două pârtii de ski, pista de bob pe șine, bar cu restaurant plus pensiune. Sincer nu m-aș caza aici vara, deși peste tot e curat, complexul e îngrijit, parcarea e mare. Nouă nne place mai mult în zona Lunca de Jos, mai spre munte, mai retrasă, dar toate localitățile din zonă sunt apropiate una de alta.

Prețul pentru o coborâre e 15 lei de adult, 12 lei de copil, au și abonamente cu 10 coborâri, mai ieftine. Am mai dat 10 lei pentru fiecare poză făcută la coborâre, dar pozele sunt opționale. Senzația e foarte tare la coborâre, poți prinde viteze mari, dar boburile sunt echipate cu frâne puternice, poți controla complet viteza cu care cobori, accelera sau frâna. Noi ne-am dat cu fetele și nu au fost deloc speriate, deși pe alocuri coborârea e destul de abruptă.

Pentru copii – aceștia trebuie să fie însoțiți de părinți, să aibă peste 3 ani și 120 de centimetri. Boburile au centuri pentru conducător și pasager, încap maxim 2 persoane într-un bob, sunt și niște bare de care te poți agăța, sistemul mi s-a părut foarte sigur, dar nu aș urca un copil mic în bob, eu aș spune să mergeți cu el dacă are măcar un 5 ani.

Dacă ajungeți prin zona Ghimeșului neapărat să mergeți și la SkiGyimes, e păcat să nu vă dați măcar o dată cu bobul.

Clipul făcut de Mariciu:

Recomandă

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *