fbpx

Social media în Bacău: câți utilizatori sunt?

Incerc să analizez puțin online-ul din zonă, să vin cu niște cifre concrete. Sunt clienți, branduri din Bacău interesați de promovarea în mediul online și cu siguranță i-ar ajuta niște informații.

Foto: Kristofer

Datele pentru februarie 2012 sunt mai jos:

 • Cititori de bloguri  în Bacău – Sunt cel puțin 30-40 de bloguri de care știu eu din Bacău (Grupul bloggerilor din Bacău). Cunosc bloggeri care trec de 1000 de cititori pe zi, dar sunt și bloggeri cu 50-100 de cititori zilnici. Bloggerii din Divanul au avut 100.000 vizitatori în total luna trecută conform Google Analytics, dar mai sunt și celelalte bloguri care nu sunt în asociație, de exemplu Răzvan. Luând în calcul numărul total de bloguri, faptul că blogurile sunt citite și de persoane și din alte orașe, că deh, doar sunt online, cred că pentru Bacău audiența blogurilor este de aproximativ 50.000-60.000 de cititori unici, mai ales că mulți folosesc blogurile ca primă sursă pentru informații și noutăți.
 • Utilizatori de Facebook din Bacău – sunt 80.820 utilizatori de Facebook din Bacău, conform Facebook Ads. Până acum Facebook este mediul ideal pentru a te promova online în Bacău, majoritatea tinerilor au cont în rețea.
 • Utilizatori de Twitter din Bacău -am găsit 145 de persoane pe Twellow. Cred că sunt în jur de 500 de twitteristi din Bacău, dar Twitter nu oferă informații relevante. Bonus – top 100 twitteriști din Bacău conform Twitaholic, dacă vă interesează cei mai activi utilizatori.
 • Utilizatori de LinkedIn din Bacău – sunt 2,064 persoane ce au cont pe LinkedIn conformLinkedIn Advanced Search, folosind codul poștal ca criteriu suplimentar de căutare. Și aici cred că sunt mai mulți utilizatori care nu și-au completat exact domiciliul, în jur de 5000-6000, doar că nu am găsit un alt tool care să ofere informații mai exacte.

De la cifrele astea plecăm. Dacă aveți și alte informații despre folosirea internetului și a rețelelor sociale în Bacău le puteți lăsa în comentarii.

Recomandă

7 Comentarii

 1. “80.820 utilizatori de Facebook din Bacău”
  Cred ca te referi la intregul judet nu doar la orasul Bacau. Imi e greu sa cred ca mai bine de 50% din locuitorii orasului au cont pe facebook. Chiar si la nivelul judetului parca imi e greu sa cred ca undeva la 15% din randul populatiei are cont pe facebook. Gresesc undeva?

 2. Cred ca am gasit sursa de informare, http://bacau.facebrands.ro/
  77% e prea mult. Nu sunt eu sceptic de fire dar procentul e prea mare… Poate e o moda in randul copiilor de 14 ani sa aiba 10 conturi, dar mi se pare o tampenie sa te bazezi pe cifrele alea daca vrei sa incepi o campanie.

  Acelasi site spune de exemplu ca 92% din populatia orasului Iasi are cont de facebook :))

 3. Dar uiti ca in Iasi locuiesc cateva zeci de mii de studenti, majoritatea din alte orase. 80.000 de bacauani care au cont pe facebook este ceva greu de crezut. Eu sunt absolut sigur ca cifra asta asta este gresita.

  • Nu uit, doar că astea sunt datele raportate de Facebook Ads, din ce știu se iau în funcție de ce ai trecut în profil la domiciliu. Și cred că majoritatea studenților își trec la domiciliu adresa de acasă, deci nu se adaugă la statistici pt Iași.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *