fbpx

Am ajuns să stăm numai acasă?

Zilele trecute apăruseră rezultatele unui studiu care spunea că 80% dintre români vor să renoveze prin casă anul ăsta. Am râs un pic de el, am zis că nu are cum, în bula mea oamenii visează la concediile exotice de vara asta, după un an și jumătate de stat mai mult prin țară sau izolați.

Ieri văd alt studiu, despre creșterea vânzărilor la electrocasnice cu 50% nu doar în pandemie, când să zicem că a avut logică, că eram toți închiși în casă, ci și în primul trimestru din 2021. Și am ajuns să mă gândesc, ne-am transformat toți în gospodine și gospodini care se gândesc numai la confortul din casă și ce gadgeturi ne mai trebuie pentru locuințe?

Vanzările de produse electronice și electrocasnice pentru gătit, curațenie sau pentru lucru de acasă au crescut cu peste 50% atât în anul 2020 cât și în primul trimestru al anului 2021 față de aceeași perioadă a anului anterior.

Astfel, vanzările de tablete s-au dublat în primul trimestru al anului 2021 în comparație cu primul trimestru al anului 2020, iar vânzările de computere mobile au crescut cu peste 50%. De asemenea, vânzările de aspiratoare au crescut cu peste 50%, principalii driveri de creștere fiind produsele premium de tip robot și aspiratoare verticale.

În primul trimestru al anului 2021 friteuzele  și-au dublat vânzările în comparatie cu aceeași perioadă a anului anterior, iar cuptoarele încorporabile și aragazurile, precum și plitele încorporabile au crescut vânzările cu peste 50%.

De aici

80% dintre români își manifestă interesul de a-și reamenaja locuința în acest an. În privința tipului de lucrări cărora românii le acordă o atenție sporită renovării anul acesta, se numără, pe primul loc zugrăvitul (90%), schimbarea obiectelor sanitare din baie si/sau bucătarie (72%), schimbarea mobilei (64%), schimbarea sistemului de iluminare (51%) și schimbarea instalaţiei de apă, pe ultimul loc (34%).

De aici.

Oricât aș zice că nu e așa, și noi ne-am schimbat. Anul trecut mi-am cumpărat un aparat de tuns că nu mai rezistam în starea de urgență cu claia de păr, un televizor nou, două laptopuri pentru că aveau fetele școala online și nu aveau de pe ce, plus două telefoane tot pentru ele, că socializarea era pe WhatsApp, nu în fața blocului.

Anul ăsta am luat un robot aspirator, deși râdeam de ele într-un timp. Nu mai râd, dacă ești ocupat își fac treaba, ai casa destul de curată cu ele. Ziceam că gata, nu mai luăm nimic electronic, dar am văzut și o ofertă la o combină frigorifică, că cea din casă avea vreo 13 ani, deci oricum scria pe ea upgrade în curând.

De renovat nu am renovat nimic anul ăsta, că fix înainte să intre starea de urgență anul trecut văruisem 3 camere și schimbasem niște mobilă, dar cine știe, vara e lungă…

Și noi suntem genul destul de atenți cu banii, nu cumpărăm gadgeturi doar pentru că sunt la modă sau am văzut o reclamă la noul produs care face cu 2% mai mult ca generația anterioară, nu schimbăm mobila doar pentru că e la modă fuchsia sau se poartă pereții în 5 culori. Cu toate astea, am cumpărat și schimbat multe prin casă, de când a început pandemia, deci ne-a influențat și pe noi perioada asta.

La voi cum e, ați schimbat multe prin casă? Dat cu var, schimbat toată mobila, luat altă casă, din astea. 🙂

Recomandă

6 Comentarii

  1. Masina de spalat vase, aspirator din ala de mana cu acumulator, imbunatatiri diverse si pe care nu as fi dat banii in mod normal.

  2. Cumva suntem obisnuiti cu un nivel de cheltuieli. Macar in perioada asta cautam sa luam chestii utile cu adevarat.
    E o adevarata resetare in fond. Vedem ce conteaza cu adevarat.

  3. In Mai 2020 luat aspirator de mana cu acumulator, laptop nou de gaming si pus AC in casa ca ma luase panica văzându-mă transpirat si inchis in casa, percutanta pt pus chestii. Prin Iunie nu mai era nimic de făcut prin apartament 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *