Ce vor românii de la statul român

Să o zicem pe aia dreaptă. Până la urmă nu cred că ne-ar deranja faptul că statul ne ia 50% din munca noastră (sau mai mult) dacă am simți că suntem tratați corect la noi în țară, că primim înapoi niște servicii decente pentru banii luați. Corect?

Doar că ce să vezi, îți rupi mașina prin drumurile patriei, că autostrăzile sunt pe hârtie.

La spital mergi cu sacoșa de medicamente de acasă, că bani nu sunt, deși plătim asigurare de sănătate pentru orice venit.

Sistemul de educație? Ok, anul ăsta ce mai trebuie în clasă, bănci, parchet sau fondul școlii?

Nu mai zic de contactul cu instituțiile statului, mulți dintre angajați se poartă cu tine de parcă ai fi ultimul sclav, deși ei tot din banii noștri sunt plătiți.

Am înțeles teoria aia cu trebuie să ne facem treaba, să ne plătim impozitele, ca statul să poată oferi condiții decente. Doar că au trecut 28 de ani, noi tot plătim și tot așteptăm să primim ceva înapoi. Statul e un manager prost, asta e evident. În condițiile astea, ne mai mirăm de ce se pleacă pe rupte din țară?

Nu aș vrea să plec de aici, nu e ăsta planul, dar nu îmi place să fiu luat de fraier, zi de zi. Pe banii mei. Voi cum vă simțiți?

Și o poezie scurtă, care explică de ce avem acum lideri slabi. Pentru că o ducem prea bine.

Hard times create strong men,
Strong men create good times,
Good times create weak men,
Weak men create hard times.

Recomandă prietenilor!
  • 17
  •  
  •  
  •  
  •   

1
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Gabi Stefura
Vizitator

Exact. De aia evaziunea fiscala la noi da pe afara, de aia va exista mereu o piata “la negru”. America=land of the free e o minciuna, aici e paradis