fbpx

Tati, tati, a venit Craciunul?

Asta ar putea gandi copii, daca e sa ne luam dupa ce se intampla in jur!

Deja prin toate magazinele, supermarket-urile, peste tot, oferte de Craciun. Cu brazi, globuri, beteala, 2 produse la pret de unu’ etc…
La TV si radio, spoturi si jingle-uri de Craciun. Si totusi, daca stam si ne gandim, e abia 12 Noiembrie! Pai cred ca pana la Craciun o sa fiu deja suprasaturat de toate aceste dulcegarii ieftine, si numai chef de Sarbatori nu o sa am!
Daca imi amintesc eu bine, cand eram copil (si nu e mult timp de atunci), agitatia de Craciun incepea cu o saptamana doua inainte de 25 Decembrie, si chiar ma bucuram de tot ce insemna Craciunul: colinde, zapada (da, acum cam rar o mai vezi), cozonac, miros de brad, mersul la Biserica, impodobitul bradului, toata familia stransa la un loc, si tot asa mai departe.

lonnie christmas

In ritmul asta, in curand prin august o sa ne luam brazii si o sa ii impodobim! Deja Sarbatorile de Iarna nu mai sunt decat un prilej de a face vanzari mai mari, pentru comercianti, iar pentru noi, de a cheltui mai mult decat avem disponibil!
Aaa, sa nu uitam, au aparut deja si creditele pentru Sarbatori! Cica pentru ca de Sarbatori cheltuim mai mult! Cine spune asta? Desigur, tot comerciantii!

Cine spune ca de Sarbatori trebuie sa cheltuim, sa ne golim buzunarele ca sa ne luam o gramada de porcarii pe care dupa nu o sa le mai folosim? Poate ca avenit timpul sa gandim si pe cont propriu, nu ascultand toate reclamele din jur!
Deci, pentru voi a venit Craciunul? Sau asteptati pana pe 25 Decembrie?

Recomandă

Un comentariu

  1. Ce tati-tati ❓ Taati-i la baut … nici nu stie cand s-a nascut, nici nu stie ce zi e. Asta e. “Stau intr-o taverna / Bag ca-ntr-o cisterna … ” 😈 hic! transit gloria mundi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *