Taxa pe prostia utilizatorului de smartphone

Am internet pe telefonul mobil de vreo 2 ani. Până să am un smartphone nu am simțit nevoia asta, dar în clipa în care am avut un telefon de pe care se putea naviga pe internet și se puteau citi emailurile am activat și o opțiune de date. În primul rând pentru că aveam nevoie de ea și în al doilea rând pentru a evita alte costuri neprevăzute.

Să recunoaștem, dacă ai un smartphone ți se întâmplă des să intri pe internet de pe telefon, chiar dacă nu ai o opțiune de date inclusă în abonament sau cartelă. Dacă ai Wi-Fi ai scăpat, dacă nu plătești taxele impuse de operatori pe fiecare MB consumat. Se face des mișto pe la noi de cei care își cumpără telefoane deștepte doar pentru a se lăuda cu ele, fără a activa o opțiune de internet. Se pare că nici americanii nu sunt mai prejos. Mă uitam pe infograficul ăsta despre cei mai importanți operatori din State, AT&T și Verizon. Ce m-a suprins cel mai mult a fost informația de mai jos:

Verizon a câștigat sute de milioane de dolari anul trecut taxând cu 2 dolari posesorii de iPhone care apăsau din greșeală butonul de conectare la internet, chiar dacă traficul era de doar 0,02 KB. Dacă asta nu e taxă pe prostie atunci nu știu ce e.

Ca idee, dacă aveți un smartphone și nu vreți să fiți taxați aiurea când se conectează la internet nu uitați să modificați în setări profilul pentru traficul de date, adăugați un punct de acces nou și ați scăpat.

Totuși, sunt curios, de ce și-ar cumpăra cineva un smartphone dacă nu navighează pe internet de pe el? Doar pentru a epata?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
4 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Catalin Paval

Raspuns la intrebarea din finalul articolului: da!
Ca sfat suplimentar: pentru a nu naviga fara sa vrei si, implicit, sa platesti, ar trebui dezactivat "background data". Exista aplicatii care fac sincronizari cu servere pentru mail, mesaje, vreme, etc.

Sunshine

Asta-i adevarul. Ai Iphone dar nu ai 5 euro pentru a-l folosi la maxim sau ai Mercedes cu motor de 3000 si n-ai bani sa-i pui benzina. Aparentele ii invart pe snobi.