fbpx

Tehnici simple de crestere a vanzarilor

Abia azi. Abi azi, dupa ce am cumparat a treia oara din piata de la acelasi vanzator struguri, ei bine, abia azi mi s-a aprins beculetul.

De cate ori nu vi s-a intamplat sa cereti din piata 1 kg de struguri, cartofi, mere, pere, banane…orice? De multe ori, sunt sigur. De cate ori nu ati remarcat ca vanzatorul pusese pe cantar un kil doua sute, un kil trei sute, oricum, o cantitate mai mare de un kilogram din ce ati cerut. Credeti ca e intamplator? Ganditi-va bine, de cate ori ati vazut pe cantar 800 de grame, in loc de un kilogram.

E o metoda foarte simpla de a vinde mai mult. Vanzatorii stiu “ochiometric” cam ce cantitate sa iti puna pentru a trece pragul cerut de tine. Mai un strugure, mai un mar, mai un cartof si tu lasi cu 1-2 lei mai mult decat anticipai, iar el iti vinde mai mult decat vroiai tu sa cumperi. Simplu dar eficient.

Eu: Buna ziua, cat e kilogramul de struguri?
Vanzatorul: 3 lei!
Eu: un kilogram va rog.
Vanzatorul: 1 kilogram 350 grame e bine? Ce mai conteaza un leu?
EU: ok.
Vanzatorul: 4 lei …
Eu, cu o fata de om multumit si fraierit in acelasi timp: multumesc!

Nu trebuie neaparat sa ai mai multi clienti pentru a vinde mai mult. E suficient sa vinzi mai mult clientilor pe care ii ai deja.

Recomandă

6 Comentarii

 1. Oare de ce nu ii angajam la marketing pe acesti oameni. Tin minte ca tatal meu acum multi ani se scula in fiecare sambata la 6 sa se duca la o “Tanti Geta” in piata, care ii vindea lapte si smantana. De fiecare data mai cumpara si alte produse de la ea. ” Uite conasule am si un vitelus. Ti l-am tinut special pentru tine” .Si tata venea cu vitelusul acasa.

  PR: wait…
  I: wait…
  L: wait…

 2. Chestia se face, hai sa fim seriosi, n-am vazut pe nimeni sa refuze ce e ‘peste’ la cantar. Totusi, roman fiind, ma gandesc ca trebuie sa te bucuri ca nu e mai putin de cat ai cerut. Pentru ca daca te fura la cantar, iarasi nu-i bine…

 3. la mine nu tin astea
  am zis un kil, un kil sa fie..nu ca rotunjim sau asa
  am observat si eu chestia asta si e cam deranjanta
  sunt unele momente cand iti vine sa te duci sa`ti alegi marfa din supermarket fix ca dai cu 1 leu mai mult la kil

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *