fbpx

Aveți impresia că tarifele la telefonie mobilă în România sunt mari? Credeți că plătiți prea mult pentru sute de minute în rețea și zeci de minute naționale? Vă zic eu cum e în Franța, sigur veți aprecia după aceea ce avem în .ro.

Cât am stat prin Paris am avut nevoie să dau niște telefoane. Avem roamingul activat pe Orange, dar nu vroiam să mă risc și să dau telefoane după toate poveștile cu facturi de sute de euro în roaming pe care le-am auzit. Am mers la un magazin Orange și am cumpărat o cartelă Prepay, sau mobicarte cum îi spun ei. Oricum eram client Orange în România, am zis să păstrez operatorul și în Franța.

În primul rând am fost șocat de prețul inițial versus creditul de pe cartelă. Am plătit 9,90 euro și am primit cartela cu număr și 5 euro credit, valabil o săptămână. Dacă o comandam direct de pe Orange.fr plăteam 7,90 euro.

Când l-am întrebat pe vânzător de opțiuni la cartelă se uita la mine de parcă nu vorbeam în franceză cu el. Mi-a explicat că ei nu au din astea, cei 5 euro îmi ajung să vorbesc cam 10 minute în orice rețea din Franța, după care trebuie să reîncarc cu 5, 10, 15 euro. La reîncărcare valabilitatea creditului e ca în tabelul următor:

În nici un caz nu plătești 4 euro și ai valabilitate o lună pentru credit, iar de ăia 4 euro îți activezi o opțiune cu sute de minute în rețea și zeci de minute naționale, ca în rețelele din România. Nu, în Franța cât vorbești atâta plătești.

Din ce am înțeles aici chiar ești avantajat dacă îți faci un abonament, plătești 20-30 de euro pe lună și ai câteva zeci de minute naționale plus apeluri gratuite în rețelele fixe. Totuși, cel mai ieftin abonament pleacă de la 20-30 de euro, nu 4-5 euro ca la noi.

În concluzie, bucurați-vă că avem mai multe rețele de telefonie mobilă în România, că infrastructura lor e dezvoltată și concurența între ele e puternică, altfel și acum comunicam prin beepuri și sms-uri.

Voi ce experiențe ați mai avut cu rețelele de telefonie mobilă din alte țări?

RECOMANDĂ
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
13 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
relansat

Despre puterea de cumparare din Franta nu vorbim? 😛

Eu am experiente placute. Am vorbit din Grecia vreo 100 si ceva de minute cu vreo 5 euro.

Danifeld

Sunt momentan in Belgia si mie dor de cele 500 minute orange samd.
Romania are cred ca are cele mai mici tarife la telefonie mobila, internet (pret-viteza) din UE.

Platesc pe prepay 10 Euro si am:
– cont de 10 euro
– 30 minute in Retea
– 100 de mesaje gratuite
– 0,22 de centi tarif/minut

Costy

Relansat are dreptate.
Tinand cont de faptul ca in Franta salariul mediu este de 8 ori mai mare ca in Romania, fa un calcul si vezi cine plateste mai mult, noi sau francezii?

jessicarmen

:))eu cred k salariile in romania sunt mult mai mici de 1500lei…

Furt De Curent (@furtdecurent)

Imagine that! RT @gusteru: Telefonia mobilă în Franța http://t.co/JoE6qjwo via

trackback

[…] Marius ne spune cum e cu telefonia mobilă în Franța. […]

lucian

eu traiesc in paris si vreau sa spun ca , am vizitat italia germania spania si locul unde traiesc momentan . aici eu platesc 138 euro pentru un abonament ilimite europa asta pentru a tine legatura cu cei de acasa nu sunt miliardar dar am ales acest abonament pentru ca oricum daca vb dupa cartela incarcam mai mult de 200 si de euro. si daca facem un raport romania-franta aici castigi peste 1500 si platesti 700 la chirie ,130 la abonament si de mancat nu mai vb ultima data mam ingrozit la CAREFOUR fr 2kg de carne de porc costau… Citește tot »

Alexa Igescu

e o nebunie! din punctul asta de vedere, nici in Franta si nici in Italia nu sunt oferte mai atragatoare ca la noi :(..

[…] foarte bune, cu semnal ok și oferte tentante, comparativ cu ce este prin alte țări, de exemplu Franța. Și plătim puțin pentru abonamente sau Prepay, chiar și raportat la salariul mediu din […]

Diana

Ai uitat un detaliu: NU AVEM NOI SALARIILE LOR !

13
0
Lasă un comentariux
()
x